15 Απριλίου, 2024

Κασσελάκης: Τις εκλογές τις κέρδισα με το σπαθί μου, δεν πήρα κανένα δαχτυλίδι απ’ τον Τσίπρα – Θα ξεπεράσουμε το 17% στις ευρωεκλογές

Για τον Αλέξη Τσίπρα, τις σχέσεις με τον Παύλο Πολάκη, την γνωριμία με τον Κ. Μητσοτάκη και τις αλλαγές στο κόμμα απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης στην συνέντευξή του προς τον Γιώργο Λιάγκα και την εκπομπή «Πρωινό» στον Ant1.

Σε σχέση με τυχόν συνέπειες για τον Παύλο Πολάκη που δεν ψήφισε την ισότητα στον γάμο αλλά και γενικότερα τις αλλαγές μετά το Συνέδριο, είπε «έχω ένα σχέδιο, θα το εκτελέσω, προφανώς θα υπάρξουν αλλαγές και ανάλογα θα αντιδράσουν όλοι».

Επίσης, επιβεβαίωσε ότι ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς θα λάβει μέρος στις προκριματικές του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο.

Σε ό,τι αφορά τον πρώην πρωθυπουργό, τήρησε αποστάσεις, και στην παρατήρηση πως ο πρώην πρωθυπουργός προέκρινε την δική του υποψηφιότητα αντέδρασε λέγοντας πως δεν ισχύει αυτό και πως δεν παρέλαβε κανένα δαχτυλίδι, αντιθέτως ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ουδέτερος, τις εκλογές «τις κέρδισα με το σπαθί μου» είπε.

Ανέφερε πως ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λάθος που δεν ήρθε στο Συνέδριο, καθώς πληγώθηκε πολύς κόσμος που δεν ήρθε.

Στο ερώτημα αν πληγώθηκε από την παρέμβαση Τσίπρα πριν το Συνέδριο απάντησε αρνητικά, καθώς όπως είπε είναι σκληρό καρύδι και αναμένει τα πάντα, ακόμα και «πισώπλατα μαχαιρώματα».

«Έγιναν λάθη το 2015 αλλά αφήσαμε λεφτά στον επόμενο»

Σε ό,τι αφορά την περίοδο των μνημονίων και την κυβερνητική περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως όταν έχεις λιτότητα πρέπει στο τέλος της ημέρας να μένουν λεφτά στο Ταμείο, όμως οι προηγούμενοι, ο Παππανδρέου και ο Σαμαράς παρέδωσαν άδεια ταμεία στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παρέδωσε 37 δις. Έγιναν κάποια λάθη το 2015, αλλά στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκαναν πολύ καλό στην Ελλάδα. Εχω πει, τόνισε, ότι θα μπορούσαν τα 37 δις να είναι λιγότερα, αλλά δεν αλλάζει ότι αφήσαμε λεφτά για τον επόμενο.

«Ο Μητσοτάκης έκανε τα αντίθετα από αυτά που μου έλεγε το 2013»

Ερωτηθείς για την γνωριμία με τον Μητσοτάκη, είπε ότι αυτή έγινε στην Αμερική, όσο για το υπουργείο η πρόταση ήρθε μέσω του κ. Διαματάρη «που είναι κοινός μας φίλος, με είχε ρωτήσει το υπουργείο Ναυτιλίας. Τότε είχα τη δική μου ναυτιλιακή εταιρεία και είχα πει όχι». Πρόσθεσε πως «ενα από τα πράγματα που μου είχε πει ο Μητσοτάκης ήταν πως δεν υπάρχει συμμετοχικό κεφάλαιο. Μου το είχε πει τότε. Έκτοτε στην Ελλάδα έχει το Ταμείο Ανάκαμψης και πάει όλο σε πολύ μεγάλες επιχειρήσεις. Ό,τι μου έλεγε το 2012 – 2013 τα αντίθετα έκανε».

«Η ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπαγής, ανοιχτές αγορές, εργασιακά και Άμυνα»

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ  σημείωσε πως «υπάρχει τεράστια εισροή στο κόμμα, έχουμε πολλά νέα μέλη. Το κόμμα μας πρέπει να ανταποκριθεί στην κοινωνία. Παρέλαβα ένα κόμμα που δεν είχε γείωση στον συνδικαλισμό, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην Αθήνα δεν έχουμε βουλευτές. Δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα να νομίζει ότι πάει να γίνει κυβέρνηση και να ξυπνάει με 17%».

Θα ξεπεράσουμε το 17% στις ευρωεκλογές

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τον εκλογικό πήχη των ευρωεκλογών είπε πως πιστεύει ότι «θα το ξεπεράσουμε και αρκετά» (το 17%). «Θέλω να κάνω την ανατροπή για να υπάρχει μια εναλλακτική πρόταση στη χώρα» πρόσθεσε. «Έχουμε ξεκάθαρες θέσεις, παροτρύνω όσους νέες/νέους θέλουν να κάνουν την αίτησή τους στο isyriza και να το διεκδικήσουν».

Στο ερώτημα, τι θα θεωρήσει αποτυχία είπε «δεν πρόκειται να σχολιάσω τα μικροπολιτικά». Αναφερόμενος δε στην φυσιογνωμία του κόμματος είπε πως «η ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπαγής, αν και «στο παρελθόν υπήρχαν διαφορετικές απόψεις». Και πρόσθεσε ότι η «ιδεολογία» αυτή είναι: Ανοιχτές αγορές, εργασιακά δικαιώματα, κοινωνικό κράτος, κράτος πρόνοιας, κράτος δικαίου, εγκρατής εξωτερική πολιτική, στιβαρή Άμυνα».

«Δεν θέλω να αλλάξει το όνομα»

Σε σχέση με το ερωτηματολόγιο και την αλλαγή ονόματος, είπε πως ο ίδιος δεν θέλει να αλλάξει το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, και αιτιολόγησε το σχετικό ερώτημα προς τα μέλη λέγοντας πως «πολύς κόσμος ήδη αναρωτιέται τι πρέπει να γίνει γενικά, δεν έχουμε ταμπού». Για να προσθέσει ότι «δε θέλω να αλλάξει το όνομα πιστεύω ότι πρέπει να μείνει είμαι περήφανος για το όνομα». Στην παρατήρηση μήπως έτσι μπερδεύει τα μέλη, απάντησε «Δεν μπερδεύω τον κόσμο, αλλά επι τέλους τον ακούω».

Σε σχέση με την Όλγα Γεροβασίλη, είπε πως πάντα είχε καλές σχέσεις μαζί της και πως η ίδια στο Συνέδριο έδειξε ότιν δεν θέλει να ηγηθεί του κόμματος, ενώ «οι σύνεδροι είπαν κάτω τα χέρια απ’ τον Κασσελάκη». Ερωτηθείς για το αν αισθάνεται πρόεδρος υπό διορία απάντησε αρνητικά και επανέλαβε πως «όποιος θέλει να με αμφισβητήσει ας το κάνει, θα ξανακερδίσω».

«Ο Πολάκης έκανε λάθος που δεν ψήφισε την ισότητα στον γάμο»

Για τον Παύλο Πολάκη είπε ότι έκανε λάθος που απείχε στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, και πως ακόμη και ο νομός Χανίων το στηρίζει. Άφησε να εννοηθεί ότι διατηρεί καλές σχέσεις με τον βουλευτή Χανίων, είπε μάλιστα πως στο πρόσωπο της μητέρας του βλέπει την κρητικιά γιαγιά του, ενώ τον επαίνεσε λέγοντας «πως είναι έντιμος, έχει κάνει πολλή δουλειά στον τομέα της διαφάνειας και την υγεία, όπου πάω τον εκθειάζουν».

Όσο για το αν θα υπάρξουν συνέπειες, είπε γενικότερα για τις αλλαγές στο κόμμα «έχω ένα σχέδιο, θα το εκτελέσω, προφανώς θα υπάρξουν αλλαγές και ανάλογα θα αντιδράσουν όλοι».

 

Η θητεία του στον στρατό

«Σε 13 ημέρες φεύγω φαντάρος ή Σπάρτη ή Θήβα. Θα μείνω 15 ημέρες. Δεν μου φαίνεται περίεργο που θα πάω, είναι τιμή μου να υπηρετήσω την πατρίδα. Αυτό που πρέπει να σκεφτεί κανείς είναι πόσοι απόδημοι θα γύριζαν στη χώρα αν υπήρχε αξιοκρατία. Μακάρι να εκσυγχρονίζαμε το στράτευμα», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε:

«Δεν υπάρχει περίπτωση να ζητήσω τίποτα. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα αποφασίσει την καθημερινότητα μου εκεί. Έχω μια θεσμική θέση, το γνωρίζουν όλοι αλλά θα ακολουθήσω ό,τι λέει ο νόμος. Δεν ζητώ καμία ειδική μεταχείριση.»

Η σχέση με τον Τάιλερ

«Είμαστε ακόμα στο ενοίκιο αλλά ανά πάσα στιγμή θα αγοράσουμε σπίτι στο κέντρο για να είμαι κοντά στη Βουλή και στα γραφεία του κόμματος», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, προσθέτοντας ότι θα παντρευτούν με τον Τάιλερ Μακμπέθ στην Ελλάδα, το καλοκαίρι, εκτός Αθηνών.

«Τα βράδια πολλές φορές βρισκόμαστε με φίλους, είμαστε και οι δύο πολύ κοινωνικοί, αυτό το χαρακτηριστικό δεν εκπλήσσει κανένα. Όταν είμαστε μόνοι μπορεί να δούμε Netflix, μας αρέσει η τεκίλα. Επίσης μας αρέσει πάρα πολύ η φύση, ο φυσιολατρικός τουρισμός και πρέπει να τον αναπτύξουμε. Την επόμενη εβδομάδα θα πάρω λίγες ημέρες off και θα πάμε στην ορεινή Αρκαδία», πρόσθεσε και συνέχισε:

«Όταν αποφασίσαμε να κατέβω για πρόεδρος – εννοείται ότι τον ρώτησα – σχεδιάζαμε να παντρευτούμε, εκείνος θεωρούσε ότι θα κέρδιζα, εγώ ότι θα πήγαινα καλά. Μετά την ανακοίνωσή μου έλεγα ότι θα κερδίσω. Δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου εκείνος θεωρούσε οτι θα κέρδιζα. Γι’ αυτό είπε ότι ήδη είχαμε αποφασίσει να μείνουμε 10 χρόνια στην Ελλάδα. Τώρα που είμαι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μείνουμε για πάντα.»