24 Ιουνίου, 2024

Καλαμάτα: Πατέρας χτύπησε άλλον πατέρα έξω από το δημοτικό σχολείο των παιδιών τους

Ένα απίστευτο περιστατικό βίας εκτυλίχτηκε μπροστά στο 7ο Δημοτικό σχολείο Καλαμάτας με ξυλοδαρμό, βωμολοχίες και φραστικές απειλές προκαλώντας την οργή των υπόλοιπων γονέων, που μιλούν για γεγονός που προσομοιάζει με ζούγκλα παρά με οργανωμένη κοινωνία. Το αποτέλεσμα ήταν τρομοκρατημένα παιδιά και ένας από τους γονείς να οδηγηθεί τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν μπουν οι μαθητές στις τάξεις, όταν ένα αυτοκίνητο σταμάτησε έξω από το σχολείο και δυο άνδρες κατέβηκαν και επιτέθηκαν σε πατέρα που μόλις είχε αφήσει το παιδί του στο σχολείο. Ο τραυματισμένος γονέας άρχισε να τρέχει για να αποφύγει την επίθεση που δέχθηκε. Βρήκε καταφύγιο μέσα στο προαύλιο του σχολείου, όντας αιμόφυρτος. Ένας εκ των δυο ανδρών που του επιτέθηκαν προσπάθησε σε έξαλλη κατάσταση να τον ακολουθήσει μέσα στο σχολείο.

Τελικά, τον συγκράτησαν την τελευταία στιγμή άλλοι γονείς που βρέθηκαν εκεί και συνέχισε από τα κάγκελα με φραστικές απειλές. Οι δάσκαλοι κάλεσαν την αστυνομία αλλά όταν έφτασε το περιπολικό οι δράστες είχαν εξαφανιστεί. Ο τραυματισμένος γονέας διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου και παραμένει για νοσηλεία. Όπως έγινε γνωστό, ο ένας εκ των δυο ανδρών που του επιτέθηκαν είναι επίσης γονέας μαθητή και την περασμένη Παρασκευή είχαν συζήτηση έξω από το σχολείο με το θύμα αναφορικά με περιστατικά που είχαν λάβει χώρα στο σχολείο.

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου με την υπογράμμιση ότι «το γεγονός αυτό μας θλίβει αλλά μας γεμίζει με πείσμα για το πόσα πράγματα πρέπει να κάνουμε ακόμη για την εξάλειψη της βίας μέσα και έξω από τα σχολεία».

Η ανακοίνωση των Γονέων

Δηλώνουμε συγκλονισμένοι από το σημερινό περιστατικό βίας μεταξύ γονέων έξω από το σχολείο μας. Είναι ανεπίτρεπτο το γεγονός που συνέβη μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παιδιών μας. Γροθιές, απειλές και βωμολοχίες δεν χωρούν στο χώρο του σχολείου. Περισσότερο σε ζούγκλα προσομοιάζουν παρά σε οργανωμένη κοινωνία. Το γεγονός αυτό είναι μια πολύ κακή στιγμή για την κοινότητα του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας. Την ίδια στιγμή που πασχίζουμε να διδάξουμε στα παιδιά μας την πραότητα και την αντίθεσή μας στη βία, το σημερινό γεγονός δίνει το χειρότερο παράδειγμα στα μάτια τους. Δυστυχώς, παρά την ακούραστη προσπάθειά μας ως Σύλλογος να γίνουμε όλοι μια οικογένεια, με τις κοινές εκδηλώσεις, τις βραδιές και τις δράσεις που διοργανώνουμε δεν καταφέραμε να εμπεδωθεί η αλληλεγγύη και το «εμείς» στους κόλπους της σχολικής κοινότητας. Το γεγονός αυτό μας θλίβει αλλά μας γεμίζει με πείσμα για το πόσα πράγματα πρέπει να κάνουμε ακόμη για την εξάλειψη της βίας μέσα και έξω από τα σχολεία.

  • Ως σύλλογος καταδικάζουμε τη βία απερίφραστα.
  • Ως σύλλογος είμαστε πάντα ανοιχτοί στο διάλογο.
  • Ως σύλλογος είμαστε πάντα παρόντες, αγωνιούμε και εργαζόμαστε για την επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν κάθε φορά.
Reduce bounce rates