16 Σεπτεμβρίου, 2024

Κακοκαιρία Elias: «Οχυρώνονται» δήμοι, ανησυχία για την Αττική

Κακοκαιρία Elias: Σε επιφυλακή οι κάτοικοι των περιοχών που κινδυνεύουν από πλημμύρες – «Οχυρώνονται» δήμοι, ανησυχία για την Αττική

Σε επιφυλακή και ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός ενόψει του περάσματος της κακοκαιρίας με την ονομασία Elias που «σαρώνει» από το βράδυ μεγάλο μέρος της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Πρώτος στόχος είναι να πετύχουν οι Αρχές την αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων με τη Θεσσαλία να βρίσκεται για ακόμα μία φορά στο επίκεντρο της προσοχής.

Την ίδια ώρα, οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία, όπου αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής, ενώ το βράδυ της Τρίτης ήχησε 112 και στην Αττική που προειδοποιεί για πιθανότητα ισχυρών βροχοπτώσεων και τοπικών καταιγίδων την Τετάρτη ενώ συνιστά την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων.

Προετοιμασία για εκκενώσεις

Μάλιστα, πρόδρομες κινήσεις ξεκίνησαν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το δήμο Λαμιέων, ώστε να απομακρύνουν προληπτικά κάποιους κατοίκους από το χωριό Κόμμα και ιδιαίτερα από τα σπίτια που βρίσκονται πολύ κοντά στο Σπερχειό. Παράλληλα, υπάρχει μία ετοιμότητα για τη συνολική εκκένωση του χωριού αν παραστεί ανάγκη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

Reduce bounce rates