23 Απριλίου, 2024

Καιρός: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες με πτώση θερμοκρασίας – Πού θα υπάρχουν έντονα φαινόμενα

Αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού με βροχές σε όλη σχεδόν τη χώρα και μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Από το πρωί σήμερα (19.03.2024) ο καιρός χαλάει, καθώς θα ξεκινήσουν βροχές μέτριας έντασης και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα, στη Μακεδονία και στα ανατολικά ηπειρωτικά. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει να βρέχει και στο Αιγαίο και όσο οι βροχές κινούνται ανατολικά, προς το βράδυ, ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται στη δυτική Ελλάδα, ωστόσο καταιγίδες θα εκδηλωθούν το βράδυ στη Μακεδονία, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια, θα φτάσει έως 16 βαθμούς και θα πλησιάσει τους 18 – 19 στην υπόλοιπη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά και νότια 4 – 6 μποφόρ και μάλιστα στο νότιο Αιγαίο θα είναι δυτικοί, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές του Αιγαίου θα πνέουν στα 3 – 4 μποφόρ και το βράδυ στα βόρεια θα ενισχυθούν έως 5 – 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται συννεφιά, με βροχές από το μεσημέρι. Στα νότια και σε παραθαλάσσιες περιοχές που βλέπουν στον Σαρωνικό πιθανόν να εκδηλωθούν και καταιγίδες, ωστόσο το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία έως 18 βαθμούς και οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 – 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι άστατος, με βροχές μέχρι το απόγευμα και βελτίωση στη συνέχεια μέσα στην πόλη, αλλά το βράδυ στα νότια θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανόν ισχυρές. Η θερμοκρασία έως 16 βαθμούς, βόρειοι οι άνεμοι 3 – 5 μποφόρ.