28 Απριλίου, 2024

Καιρός σήμερα 29/3: Σκληρό «κοκτέιλ» με βροχές, σκόνη και

κακοκαιρια-βροχεσ

Καιρός σήμερα 29/3: Σκληρό «κοκτέιλ» με βροχές, σκόνη και εκτίναξη της θερμοκρασίας – Προειδοποίηση από Αρναούτογλου και Καλλιάνο

Αλλάζει εντελώς το σκηνικό

Καιρός σήμερα: Ο καιρός αναμένεται να μας δείξει ένα άλλο πρόσωπο από σήμερα (29/3) κιόλας, φέρνοντας ένα σκληρό «κοκτέιλ» με βροχές, σκόνη και αρκετά μεγάλη άνοδο του υδραργύρου.

Για την Τρίτη, σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, ενώ κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει κατά τόπους τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως τις πρωινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, με πιθανότητα ασθενούς βροχής τις πρωινές ώρες. Πιθανότητα τοπικών όμβρων στα γύρω ορεινά υπάρχει για τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Πιθανότητα τοπικών όμβρων υπάρχει για τα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα)

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους στα νότια αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, τοπικά στο νότιο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές, ενώ είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το μεσημέρι γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές στα νότια, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Θολούρα, λασποβροχές και «30άρια» βλέπει ο Αρναούτογλου

Ο καιρός της εβδομάδας θα είναι ένα κοκτέιλ από σκονοσύννεφα και λασποβροχές σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να εκτιναχθεί.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου οι ισχυροί νοτιάδες, οι οποίοι στα μέσα της εβδομάδας θα φτάσουν ακόμη και τα 9 μποφόρ, φέρνουν σκόνη από την Αφρική ενώ θα υπάρξουν και ορισμένες λασποβροχές, χωρίς τα φαινόμενα να είναι ιδιαίτερα έντονα.

Η… θολούρα, όπως την χαρακτήρισε τη σκόνη ο Σάκης Αρναούτογλου, αναμένεται να φύγει από το Σάββατο όταν θα υποχωρήσει η θερμοκρασία και θα αλλάξει η φορά των ανέμων.

Πάντως, την Πέμπτη και την Παρασκευή η θερμοκρασία αναμένεται να… εκτιναχθεί. Συγκεκριμένα στα κεντρικά θα φτάσει στους 25 βαθμούς ενώ στις πιο νότιες περιοχές όπως στην Κρήτη το θερμόμετρο μπορεί να δείξει ακόμη και 28 βαθμούς.

Για ηλιοφάνεια και σκόνη μιλά ο Καλλιάνος

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο, όμως κατά μήκος της κορυφογραμμής της Πίνδου και στα ορεινά τμήματα της κεντρικής Πελοποννήσου, αλλά και ανατολικά οι νεφώσεις θα πυκνώνουν με αποτέλεσμα να σημειωθούν κάποιες ασθενείς βροχοπτώσεις, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα στις βόρειες ηπειρωτικές περιοχές, στο ΒΑ Αιγαίο και τα δυτικότερα τμήματα της Κρήτης.

Παράλληλα, οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν αρκετά τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, δημιουργώντας μια θολούρα στον ουρανό.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις και σκόνη από την Αφρική, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.