27 Ιουλίου, 2024

Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο του Πειραιά: Τεράστιες υλικές ζημιές στην είσοδο πολυκατοικίας – Από θαύμα έζησε ένας άστεγος

Στο ίδιο σημείο είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός και το 2020

Από Εύη Κουρίδου

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης (12/12), λίγο πριν από τη 01:30, σε κατάστημα υποδημάτων στο κέντρο του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, οι δράστες τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο καταστήματος επί της οδού Φίλωνος, λίγο μακριά από τη Μητρόπολη και αμέσως τραπήκαν σε φυγή.

Από την έκρηξη της βόμβας δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί. Η ΕΡΤ ανέφερε ότι από τύχη δεν τραυματίστηκε ένας άστεγος που είχε βρει καταφύγιο σε παρακείμενο κτήριο.

Η έκρηξη, που ακούστηκε σε μεγάλη ακτίνα, προκάλεσε υλικές ζημιές σε δύο καταστήματα, τα οποία βρίσκονται σε κτήριο που στεγάζει δικηγορικά γραφεία και ναυτιλιακές επιχειρήσεις. Υλικές ζημιές προκλήθηκαν και σε άλλα κτήρια σε ακτίνα έως και 300 από το σημείο στο οποίο τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος που καταστράφηκε ολοσχερώς ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ: «Είναι μεγάλες οι ζημιές και η καταστροφή τεράστια. Άκουσα την έκρηξη, αλλά δεν φαντάστηκα ότι θα ήταν τέτοια η ένταση. Υπάρχει κάμερα, δεν ξέρω ποιος είναι ο στόχος. Υπάρχουν γραφεία και καταστήματα στην περιοχή».

Το 2020 είχε τοποθετηθεί εμπρηστικός μηχανισμός στο ίδιο κατάστημα, ανέφερε ακόμη η ΕΡΤ.

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν το σημείο, ενώ μετέβη και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Reduce bounce rates