27 Ιουλίου, 2024

Ηράκλειο: Συγκλονίζουν αυτόπτες μάρτυρες για τον 7χρονο που πνίγηκε

Θάλασσα/unsplash

Σοκαρισμένη η Κρήτη από τον άδικο χαμό του μικρού Νικόλα που «πλήρωσε» την αγάπη του για τη θάλασσα

Θρήνος και θλίψη επικρατεί στην τοπική κοινωνία της Άρβης στην Κρήτη από την τραγωδία που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (1/6), με τον μικρό Νικόλα να χάνει τη ζωή του στην θάλασσα.

Σύμφωνα τις πληροφορίες το 7χρονο παιδί, που βρισκόταν με την μητέρα του στο σπίτι τους, το οποίο βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από την παραλία, ήθελε να πάει για κολύμπι. Η μητέρα φέρεται να του αρνήθηκε, όμως ο μικρός διέφυγε της προσοχής της και βρέθηκε στην παραλία. Δυστυχώς όμως, λίγα λεπτά αργότερα ο μικρός Νικόλας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από το νερό.

«Το παιδί αγαπούσε πολύ τη θάλασσα»

Τη θλίψη του εξέφρασε και ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο και περιέγραψε την αγάπη του Νικόλα για τη θάλασσα. «Το έψαχναν οι γονείς, έφυγε από το σπίτι χωρίς να το καταλάβουν. Το παιδί αυτό αγαπούσε πολύ τη θάλασσα, πήγαινε τακτικά στη θάλασσα. Σήμερα βρέθηκε μόνο του κι όταν το ανακάλυψαν ήταν πλέον αργά», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Βιάννου.

«Το πήρε το ρεύμα»

Αυτόπτης μάρτυρας είδε το παιδί να επιπλέει στο νερό και αμέσως σήμανε συναγερμός. «Δεν φυσούσε, αλλά είχε βουβό κύμα η θάλασσα είναι πολύ επικίνδυνη, γιατί κάνει ρεύματα. Το πήρε το ρεύμα από εκεί και το έφερε μέσα στο λιμάνι, αλλά σε κατάσταση που είχε χάσει τις αισθήσεις του. Είχε ένα ελαφρό παλμό, αλλά αναπνοή δεν υπήρχε» ανέφερε στο MEGA και συνέχισε: «Μισή ώρα προσπαθούσαν να το επαναφέρουν κάποιοι άνθρωποι που γνωρίζανε πρώτες βοήθειες. Κατέβηκε το ασθενοφόρο, ήρθε και μια γιατρός που αυτή είδε ότι υπάρχει παλμός. Εκεί στην παραλία δεν υπήρχε κάποιος να το δει το παιδί».

Μάχη για να επαναφέρουν το παιδί

Αμέσως οι κάτοικοι ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ αναφέροντας ότι ένα αγοράκι βρίσκεται μπρούμυτα στο νερό, ενώ παράλληλα κάτοικοι του χωριού έσπευσαν στο σημείο και έδωσαν σκληρή μάχη να το επαναφέρουν με τη συνδρομή γιατρού και απινιδωτή. Λίγο αργότερα έφτασε το ασθενοφόρο και το παιδί διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Βιάννου, όμως δυστυχώς ήταν αργά.

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας

Η μητέρα του άτυχου παιδιού πριν από λίγους μήνες γέννησε το δεύτερο παιδί της οικογένειας και την ώρα που συνέβη το κακό ήταν στο σπίτι με το μωρό, ενώ ο πατέρας βρισκόταν στο μεροκάματο. Όταν έμαθε τα τραγικά νέα ακολούθησαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας.

«Ο,τι και να πούμε είναι λίγο. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι», είπε στο Cretalive.gr ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Άρβης, Γιάννης Καρπαθάκης, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έσπευσε στο σημείο που εντοπίστηκε το άτυχο σώμα του μικρού παιδιού. «Σε μία τέτοια τραγωδία πρέπει να είμαστε σιωπηλοί. Μπροστά στο πένθος να μην είμαστε επικριτικοί», πρόσθεσε με νόημα ο κ.Καρπαθάκης τονίζοντας πως οι γονείς του Νικόλα είναι εξαίρετοι άνθρωποι, που εργάζονται όλη μέρα για να προσφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούν στα παιδιά τους», είπε.

Reduce bounce rates