Ιωνάς Καρούσης: Αυτός είναι ο 26χρονος Έλληνας φοιτητής που σκοτώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση του Τελ Αβίβ

Γιος του γνωστού νευρολόγου από τη Θεσσαλονίκη, Δημήτρη Καρούση

Από Κυριάκος Μελλίδης

Ένας Έλληνας πολίτης είναι ανάμεσα στα θύματα της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στη Γιάφα του Τελ Αβίβ, όπως ανακοίνωσε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Ιωνάς Καρούσης, Έλληνας πολίτης και κάτοικος Ιερουσαλήμ, που είχε καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, έχασε τη ζωή του κατά την επίθεση, προκαλώντας βαθιά θλίψη στην οικογένειά του και την ελληνική κοινότητα. Ήταν 26 ετών, με διπλή ιθαγένεια (ελληνική και ισραηλινή) και φοιτητής στο Τελ Αβίβ.

Ήταν γιος του αναγνωρισμένου νευρολόγου Δημήτρη Καρούση, ο οποίος μετακόμισε από τη Θεσσαλονίκη στο Ισραήλ το 1988, και η μητέρα του επίσης γιατρός. Οι γονείς του διαμένουν στη νέα πόλη της Ιερουσαλήμ.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε βαθύτατη θλίψη για την απώλεια και καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη σεβασμού της ανθρώπινης ζωής και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

«Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η ελληνική διπλωματική αποστολή στο Ισραήλ είναι σε στενή επικοινωνία με τις τοπικές αρχές για την παροχή βοήθειας στην οικογένεια του θύματος και τη διευθέτηση των απαραίτητων διαδικασιών.

Η επίθεση στη Γιάφα, μια από τις πιο γνωστές περιοχές του Τελ Αβίβ, σημειώθηκε μέσα σε ένα κλίμα αυξανόμενης έντασης. Η διεθνής κοινότητα καταδικάζει τις πράξεις βίας, τονίζοντας την ανάγκη για ειρήνη και σταθερότητα στη Μέση Ανατολή.

Exit mobile version