25 Απριλίου, 2024

Ηλεία: Γιατί αστυνομικοί έδειραν άγρια έναν 22χρονο ΑΜΕΑ

Γιατί αστυνομικοί έδειραν έναν 22χρονο ΑΜΕΑ στην Ηλεία;

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας έπεσε προ ημερών, έξω από το σπίτι του στο Λευκοχώρι Γαστούνης Ηλείας, ένας 22χρονος νεαρός, άτομο με αναπηρία.

Το απαράδεκτο περιστατικό, σύμφωνα με δημοσιεύματα, συνέβη μπροστά στα μάτια των συγχωριανών του 22χρονου, αλλά και της μητέρας του, η οποία προσπάθησε να προστατέψει το παιδί της κι όταν αργότερα θέλησε να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά, η εισαγγελέας Αμαλιάδας δεν την δέχτηκε.

Όπως έγινε γνωστό, αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή Λευκοχωρίου Γαστούνης, πέρασαν για διαρρήκτη τον 22χρονο, τον κυνήγησαν, τον ακινητοποίησαν με χειροπέδες και τον ξυλοφόρτωσαν, παρότι ο ίδιος λόγω της αναπηρίας του δεν μπορούσε να τους μιλήσει.

Το απαράδεκτο περιστατικό καταδικάζουν με κοινή ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ), η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων.

«Τα μέτρα καταστολής και αστυνομοκρατίας που έχουν ενταθεί με αφορμή την ανάγκη αντιμετώπισης της πανδημίας δεν πρέπει με κανένα τρόπο να νομιμοποιούνται στη συνείδησή μας», αναφέρουν μεταξύ άλλων.