Η συνταγή της ημέρας: Σκορδόψωμο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Τα σκορδόψωμα γίνονται με λίγα, απλά και οικονομικά υλικά. Προσθέτοντας και λίγα λιωμένα τυριά, η συνταγή για εύκολο ιταλικό σκορδόψωμο απογειώνεται. Η συνταγή είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Υλικά
125 γραμμ. μαλακό βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
30 γραμμ. κεφαλοτύρι
120 γραμμ. τυρί που λιώνει
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγη πάπρικα γλυκιά
1 μπαγκέτα χωριάτικη
Ντοματίνια για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζουμε το μαλακό βούτυρο και το λιώνουμε με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε στο μπολ και τα υπόλοιπα υλικά, σκόρδο, τυριά, κρεμμύδι φρέσκο, και τα ανακατεύουμε με το κουτάλι να γίνουν πάστα.νΚόβουμε κατά μήκος τη μπαγκέτα.
Ισομοιράζουμε το μείγμα βουτύρου στην ανοιγμένη στα δυο μπαγκέτα. Ακουμπάμε το ψωμί σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 200º C για 10′ να ροδίσουν ελαφρά.
Μόλις βγάλουμε το σκορδόψωμο από το φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια. Πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα και σερβίρουμε με σαλάτα, ντοματίνια και ρόκα.
Ραντίζουμε με λίγο κρέμα βαλσαμικού για περισσότερη οξύτητα. Εάν θέλουμε πιο πλούσια γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε αλλαντικά, τυριά, μανιτάρια ή οποιοδήποτε λαχανικό της αρεσκείας μας.
Ψήνουμε και τα σέρβιρουμε όσο ακόμα είναι ζεστά, τραγανά και λιώνουν τα τυριά.