Η πιο γρήγορη και νόστιμη τυρόπιτα που θα ζητούν συνέχεια τα παιδιά σας – Όλο το… κόλπο είναι σε αυτό το μυρωδικό

Αν, από την άλλη πλευρά, προτιμάτε μια γλυκιά συνταγή, τότε σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα αυτό τον πανεύκολο τρόπο, με τον οποίο θα φτιάξετε την πιο υπέροχη κρέμα καραμελέ, που θα έχετε δοκιμάσει στη ζωή σας.

Τυρόπιτα σπιτική με δυόσμο

Υλικά

  • 1 συσκευασία (450 γρ.) φύλλα κρούστας
  • 5 αβγά
  • 1 L φρέσκο γάλα πλήρες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 400 γραμμάρι φέτα
  • 200 γραμμάρια ανάμεικτο τριμμένο τυρί
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι γλυκού ξερό δυόσμο

Εκτέλεση

    • Βγάζουμε τα φύλλα από την συσκευασία τους, ξεχωρίζουμε, τα κόβουμε σε μικρά και μεγάλα κομμάτια με τα χέρια μας και τα απλώνουμε σε ένα ταψί.
    • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 20 λεπτά.
    • Κατά την διάρκεια του ψησίματος ανακατεύουμε τα φύλλα μία φορά, για να ψηθούν πιο ομοιόμορφα.
    • Τα αφήνουμε να κρυώσουν όσο ετοιμάζουμε το υγρό μείγμα.
    • Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αβγά, το γάλα και το ελαιόλαδο μέχρι να αναμειχθούν καλά.
    • Προσθέτουμε την φέτα, το ανάμεικτο τριμμένο τυρί, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το δυόσμο και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
    • Προσθέτουμε στο μείγμα τα μισά φύλλα κρούστας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Απλώνουμε τη μισή ποσότητα από τα σπασμένα φύλλα που μας έμειναν σε λαδωμένο ταψί, καλύπτουμε με το μισό μείγμα του μπολ και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και το υπόλοιπα μείγμα.
  • Πιέζουμε ελαφρώς να απλωθούν ομοιόμορφα τα υλικά.
  • Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά σκεπασμένη με καθαρή πετσέτα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει.
  • Αφήνουμε την τυρόπιτα να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά και σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Exit mobile version