17 Μαΐου, 2024

Η απίθανη Τζιρόνα είναι η Λέστερ του 2023: Διέσυρε την Μπαρτσελόνα εκτός έδρας με 2-4 και προσπέρασε τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Η φοβερή και τρομερή Τζιρόνα έκανε ξανά το θαύμα της στέλνοντας μήνυμα ότι μπορεί να γίνει η… Λέστερ του 2023 στην Ισπανία. Η μικρή καταλανική ομάδα δίδαξε μπάλα τον γίγαντα της Καταλονίας καθώς πανηγύρισε μια σπουδαία και συνάμα ιστορική νίκη με 4-2 στην έδρα της Μπαρτσελόνα παίζοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο.

Η απίθανη ομάδα του 48χρονου Μίτσελ έκανε πάρτι στη Βαρκελώνη και έμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή της La Liga καθώς άφησε στο -7 την Μπαρτσελόνα, ενώ προσπέρασε και τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία πλέον βρίσκεται στο -2. Έπειτα από 16 αγωνιστικές η Τζιρόνα έχει συγκεντρώσει 41 βαθμούς με απολογισμό 13 νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα, ενώ διαθέτει και την καλύτερη επίθεση στην κατηγορία με 38 γκολ!

Στο 12ο λεπτό o εξαιρετικός Ντόβμπικ δεν αστόχησε για το 0-1 αλλά η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε άμεσα με τον Λεβαντόβσκι στο 22′. Η Τζιρόνα δεν πτοήθηκε και χτύπησε ξανά στο 40′ με τον Μιγκέλ Γκουτιέρες να γράφει το 1-2. Αντί να έρθει η ανατροπή από πλευράς Μπαρτσελόνα, που πάντως είχε ένα καλό διάστημα με μεγάλες ευκαιρίες, προέκυψε και τρίτο γκολ για τους φιλοξενούμενους καθώς στο 80′ ο Βάλερι πέτυχε το 1-3.

Η Μπαρτσελόνα μείωσε με τον Γκιουντογκάν στο 92′ αλλά αμέσως μετά ο Στουάνι σκόραρε για τέταρτη φορά διαμορφώνοντας το ιστορικό 2-4 που οδήγησε την Τζιρόνα στην πρώτη της νίκη επί της Μπαρτσελόνα!