14 Ιουλίου, 2024

Humane Ai Pin: Πώς λειτουργεί το κινητό χωρίς οθόνη και πώς εξασφαλίζει το απόρρητο των χρηστών

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η κυκλοφορία του νέου κινητού τεχνητής νοημοσύνης Ai pin της εταιρείας Humane, το οποίο δεν έχει οθόνη.

Το κινητό Ai pin καρφιτσώνεται στα ρούχα και λειτουργεί ως smartphone.

Καθηγητής ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων Πανεπιστημίου ΝΤΝU δήλωσε: «Δεν είναι και πολλά περισσότερα από ένα κινητό τηλέφωνο από αυτά που ξέρουμε. Είναι ένα καινούργιο κινητό τηλέφωνο χωρίς οθόνη. Έχει sim κάρτα το ίδιο. Την κάρτα εκείνη που χρησιμοποιούν τα κινητά προκειμένου να συνδεθεί με το διαδίκτυο».

Η συσκευή μεγέθους δακτύλου είναι εξοπλισμένη με κάμερες για σάρωση και θέαση του περιβάλλοντος, με κρυφούς αισθητήρες για την ενεργοποίησή της και με ενσωματωμένα ηχεία και στην ουσία επιτρέπει να κουβαλάμε πάνω μας την τεχνητή νοημοσύνη.

Η διακριτική φορητή συσκευή AI που συνδυάζει φωνή και οπτική αλληλεπίδραση, σχεδιασμένη ως μοντέρνος προσωπικός βοηθός, με την υποστήριξη του chat GPT-4.

«Η επεξεργασία των πληροφοριών δεν γίνεται τοπικά στην συσκευή. Υπάρχει μεταφορά δεδομένων σε μεγάλες υπολογιστικές μηχανές άλλωστε έχει ανακοινωθεί η συνεργασία με το chat gpt της google».

Ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του AI Pin είναι η σχεδίαση «privacy-first» που διασφαλίζει ότι δεν ακούει πάντα τις συνομιλίες του χρήστη.

«Λατρεύουμε να δημιουργούμε τεχνολογία που κάνει την ζωή των ανθρώπων πιο εύκολη. Και πιστεύουμε ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι η κινητήριος δύναμη για το επόμενο βήμα στην δημιουργία συσκευών».

Η συσκευή περιλαμβάνει επίσης μια ένδειξη απορρήτου “Trust Light”, η οποία ενεργοποιείται όταν χρησιμοποιείται η κάμερα, το μικρόφωνο ή οι αισθητήρες. Αυτή η δυνατότητα δίνει προτεραιότητα στο απόρρητο και τη διαφάνεια των χρηστών.

Reduce bounce rates