Γλυκοκολοκύθα τηγανιτή – Κρήτη
Υλικά
- 1 κιλό γλυκοκολοκύθα
- 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- αλεύρι
- λεµόνι ή ξύδι
Προετοιμασία
Κόβουµε τη γλυκοκολοκύθα στενόµακρες φέτες πάχους 2-3 εκατοστά. Την αλατίζουμε και την αφήνουμε λίγη ώρα να στραγγίσει. Βάζουµε στο τηγάνι ελαιόλαδο να κάψει. Αλευρώνουµε τις φέτες και τις τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια τις βγάζουμε, τις τοποθετούμε σε µια πιατέλα και τις περιχύνουµε µε λεµόνι ή ξύδι.