Τι καλύτερο από μια μαμαδίστικη συνταγή για τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Γιουβαρλάκια αυγολέμονο, η σπιτική συνταγή! Δοκιμάστε αυτή την πεντανόστιμη σούπα και δεν θα χάσετε!
Υλικά συνταγής
- Μισό κιλό κιμά
- 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
- 50 γρ. ρύζι Καρολίνα
- 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο αλεύρι
- 5 κούπες ζωμό κρέατος
- 60 γρ. βούτυρο
- 2 αυγά
- 60 γρ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώνουμε το μείγμα μερικά λεπτά και πλάθουμε μικρά μπαλάκια.
Στην συνέχεια, τα αλευρώνουμε, τα αραδιάζουμε το ένα πλάι στο άλλο και τα αφήνουμε να περιμένουν.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε το ζωμό κρέατος και το βούτυρο, να βράσουν.
Ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια και σκεπάζουμε σιγοβράζοντας, ώσπου να μαλακώσουν για 30 λεπτά περίπου.
Στο μεταξύ, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά σ’ ένα μπολ, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας.
Τέλος, ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα, ανακατεύοντας ζωηρά και την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Την σερβίρουμε ζεστή.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Για έξτρα νοστιμιά πασπαλίζουμε στο τέλος την σούπα μας με μαϊντανό.
- Αντικαθιστούμε τον ζωμό κρέατος με νερό όπως επίσης και το βούτυρο με ελαιόλαδο.
- Αντί για άνηθο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δυόσμο.