27 Απριλίου, 2024

Γιώργος Καρκάς: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση βι@σμού ταξιτζή

Γιώργος Καρκάς: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση βι@σμού ταξιτζή

Ποιες οι εξελίξεις στην υπόθεση του Γιώργου Καρκά;

Να κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, για το αδίκημα του βι@σμού του οδηγού ταξί τον Νοέμβριο του 2018.

Βασιζόμενη στην έκθεση του γενετιστή, πραγματογνώμονα, Γιώργου Φιτσιάλου ο οποίος είχε τονίσει πως δεν είχε βρεθεί DNA του ηθοποιού πουθενά, ζήτησε την αθώωση του ηθοποιού.

«Για όλα όσα έχουν διατυπωθεί υπάρχει ένας αντίλογος» τόνισε η εισαγγελέας, εξηγώντας «όμως υπάρχει ένα αποδεικτικό στοιχείο στη δικογραφία για το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει αντίλογος.

Αυτό το στοιχείο είναι η έκθεση dna της ιατροδικαστικης υπηρεσιας Αθηνών. Σε αυτή προκύπτει ότι δεν εντοποιδτηκε κανένα ίχνος dna του κατηγορουμένου στον οδηγό ταξί.

Ο γενετιστής κύριος Φιτσιαλος όσον αφορά στην συγκεκριμένη έκθεση εισεφερε στο δικαστήριο μια ακαταμάχητη επιστημονική άποψη ότι μόνο τα μάτια δεν αφήνουν dna.

Η έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας δεν αφήνει περιθώρια. Όσο για το ενδεχόμενο ο κατηγορούμενος να φορούσε γάντια δεν υπάρχουν στοιχεία που να οδηγούν σε τέτοιο συμπερασμα.

Ουτε ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος φορούσε γάντια όταν του άγγιξε τη ρόγα. Προτείνω να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βι@σμού».

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του ηθοποιού μόνο για το αδίκημα της κατοχής μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Η δικη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής.