26 Απριλίου, 2024

Γιώργος Γεωργίου: “Ο μεγαλύτερος μου σκοπός είναι να εξελίσσομαι μέρα με τη μέρα”

Γιώργος Γεωργίου:Ο μεγαλύτερος μου σκοπός είναι να εξελίσσομαι μέρα με τη μέρα

 


Μια συνέντευξη έδωσε ο Γιώργος Γεωργίου στην εκπομπή ‘Ραδιοφωνικό ταξίδι’ της Αλεξάνδρας Μεντώρος για το Ασπίδα Ράδιο της Νέας Υόρκης.

 

Καλώς ήρθες στην παρέα μας.

Ας ξεκινήσουμε την μουσική μας διαδρομή με το που γεννήθηκες και πως ήταν τα παιδικά σου χρόνια; Πριν να μου απαντήσεις, να σου πω ότι είμαι απο την Ελλάδα. Έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει στην Αθήνα. Είμαι από τον Αμίαντο ενα χωριό της επαρχίας Λεμεσού της Κύπρου. Τα παιδικά μου χρόνια στο χωριό είχαν πολλές δυσκολίες σε ότι έχει να κάνει με το θέμα μουσική δεν είχαμε κάποιο ωδείο η κάτι ανάλογο έτσι ώστε να μπορέσω να μάθω τα βασικά τουλάχιστον πάνω σε αυτόν τον τομέα. Δεν έχω όμως κανένα παράπονο με τα παιδικά μου χρόνια γιατί περνούσα πάρα πολύ ωραίο στο χωριό, αλλά επειδή ήμουν ανήσυχο πνεύμα έψαχνα πάντα να κάνω κάτι δημιουργικό και αυτό ήταν δύσκολο να το κάνω εδώ στο χωριό.

Καταλαβαίνω ότι στο χωριό τα πράγματα ήταν δύσκολα αλλά θα ήθελα να μου πεις αν έχεις κάνει σπουδές πάνω στην μουσική;
Δεν έχω σπουδάσει πάνω στη μουσική αν και θα το ήθελα πάρα πολύ ήταν όνειρο ζωής για εμένα. Το μόνο που έχω κάνει και κάνω είναι μαθήματα φωνητικής και θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον δάσκαλο μου Χρυσόστομο Φυλακτού για ότι μου έχει μάθει και συνεχίζει να μου μαθαίνει για να είμαι έτοιμος. Όταν λοιπόν μου δοθεί η ευκαιρία να δουλέψω με καταξιωμένους καλλιτέχνες και να με αναγνώριση ο κόσμος.

Πότε μπήκες στο χώρο της μουσικής επαγγελματικά και ποία ήταν τα πρώτα σου επαγγελματικά σου βήματα;
Αν πούμε οτι κάποιος θεωρείται επαγγελματίας όταν τραγούδα και πληρώνετε τότε στα 18 μου χρόνια μετά από παρότρυνση κάποιου φίλου και τον ευχαριστώ πάρα πολύ. Θυμάμαι ότι ντρεπόμουν να τραγουδήσω μπροστά σε κόσμο και αυτός μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω τα πρώτα μου βήματα στο χώρο της μουσικής. Τότε κατάλαβα πόση δύναμη μπορεί να σου δώσει ο κόσμος όταν τραγουδάς και από τότε προτεραιότητα μου είναι να περνά καλά ο κόσμος και τίποτα άλλο.

Ένα πολύ όμορφο ξεκίνημα τώρα ήρθε η ώρα να σε πάω σε αναμνήσεις και να μου πεις την πρώτη σου επαγγελματική συνεργασία;
Να πω για την πρώτη φορά που ένιωσα επαγγελματίας για το λόγο οτι στη πρώτη μου επαγγελματική συνεργασία δεν ήμουν εγώ όπως έπρεπε είχα πάρα πολλά να μάθω δεν ήμουν απόλυτα έτοιμος. Η φορά που ένιωσα επαγγελματίας και ότι κάτι καλό κάνω για να με υποδέχεται έτσι ο κόσμος ήταν στην πιο γνωστή μουσική σκηνή της Λεμεσού, πήρα τόση πολύ αγάπη από τον κόσμο που όταν τελείωσα την εμφάνιση ήμουν ευτυχισμένος δεν μπορούσα να περιγράψω την χαρά μου.

Με ποιόν καλλιτέχνης θα ήθελες να συνεργαστείς;
Δε έχω κάποιο συγκεκριμένο καλλιτέχνη που θα ήθελα να συνεργαστώ όλοι καταξιωμένοι καλλιτέχνες δούλεψαν πάρα πολύ σκληρά για να γίνουν αυτό που είναι σήμερα θα ήταν μεγάλη μου τιμή να συνεργαστώ με καλλιτέχνες που είναι εδώ και χρόνια στη κορυφή. Θα μου μάθουν πράγματα πολλά πράγματα.

Τι είναι αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο;
Είμαι ευτυχισμένος γιατί εχω μία υπέροχη οικογένεια που είναι πάντα η προτεραιότητα μου. Και επίσης με κάνει ευτυχισμένο όταν λαμβάνω μηνύματα από τον κόσμο και μου λένε συγχαρητήρια για ενα τραγούδι δικό μου η μια καλή live εμφάνιση που έκανα, αυτή είναι και η δύναμη μου να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά.

Πόσο χρόνος χρειάζεται για να γυριστεί ένα βίντεο κλιπ;
Εγώ έχω φτιάξει ένα λίρικ βίντεο με φωτογραφίες αλλά για να γίνει ενα επαγγελματικό βίντεο κλιπ χρειάζονται αρκετές μέρες αν θέλεις να κάνεις κάτι όμορφο που να έχει να δείξει κάτι ακόμα και κάποια κοινωνικά μήνυμα άσχετα απο το στίχο του τραγουδιού. Μπορεί να σου πάρει ακόμα και 10 μέρες για να το γυρίσεις. Αν θέλεις να κάνεις κάτι απλό απλά σε ενα μέρος και μια μπάντα να παίζει μια μέρα θα τελειώσει το βίντεο κλιπ πολύ γρήγορα.

Ήρθε η ώρα να σε γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα. Να σου πω ότι εγώ φοβάμαι τον θάνατο, τον κωρονοιό και την κλιματική αλλαγή. Τι είναι αυτο που σε φοβίζει και και πως τον αντιμετωπίζεις;
Ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι οταν μπω στη διαδικασία να φτιάξω ενα τραγούδι. Αν θα αρέσει του κόσμου, και μέχρι την μέρα κυκλοφορίας του έχω παρά πολύ άγχος, μέχρι στιγμής τα πράγματα πάνε καλύτερα από ότι τα περίμενα και το μόνο που εύχομαι είναι να συνεχίσει ο κόσμος να με στηρίζει, να μου δίνει δύναμη να συνεχίσω να παλεύω για αυτό που αγαπώ.

Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου μετά από δέκα χρόνια;
Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου σε 10 χρόνια γιατί είμαι άνθρωπος που βλέπει την κάθε μέρα ξεχωριστά και δεν μου αρέσει να σκέφτομαι και να ονειρεύομαι μεγάλα πράγματα για να μην απογοητευτώ το μόνο που εύχομαι είναι να έχω υγεία για να συνεχίσω να απολαμβάνω την μουσική και την αγάπη του κόσμου.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;
Ο μεγαλύτερος μου σκοπός είναι να εξελίσσομαι μέρα με τη μέρα για να προσφέρω στο κόσμο όλο και καλύτερα πράγματα ετοιμάζω πάρα πολλά πράγματα τραγούδια, live εμφανίσεις. Ελπίζω να αρέσουν στο κόσμο και από αυτό θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό τα μελλοντικά μου σχέδια αν πάνε όλα καλά σίγουρα θα μου δώσει μεγάλη ώθηση.

Τι θα συμβούλευες τα νέα παιδία που μπαίνουν τώρα στο χώρο της μουσικής;
Δεν ξέρω αν είμαι ο αρμόδιος να συμβουλεύω γιατί και εγω δεν έκανα το μεγάλο βήμα τόσα χρόνια δουλεύω σκληρά και εύχομαι να πάω πιο ψηλά. Το μόνο που μπορώ να πω στα νέα παιδιά είναι να δουλεύουν σκληρά και να ακούνε μόνο τους γνωστές στο θέμα μουσική και οχι συγγενής και φίλους γιατί σου λένε μόνο τα καλά και έτσι επαναπαύεσαι και δεν δουλεύεις έτσι έρχεται η στιγμή που μένεις στάσιμος χωρίς εξέλιξη.

Να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που ήσουν εδώ κοντά μας στο Ασπίδα Ράδιο και ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σου.

Ο Γιώργος Γεωργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αμίαντο ένα χωριό της επαρχίας της Λεμεσού στην Κύπρο. Αυτοδίδακτος μουσικός μπαίνει στο χώρο της μουσικής σε μικρή ηλικία. Έχει στο ενεργητικό του πολλές συνεργασίες με πολλούς καταξιωμένους ανθρώπους. Τα τραγούδια που ξεχώρισαν είναι το ντουέτο, ‘Τα Ψυχολογικά σου’ αλλά και το καινούργιο του τραγούδι ‘ Άιντε στο καλό’ ο οποίος υπογράφει τους στίχους ο ίδιος αλλα και την μουσική ο ίδιος πάλι μαζί με τον Μιχάλη Σολωμού.

 

https://www.facebook.com/giorgos.georgiou.3158

https://www.youtube.com/watch?v=-683K3HIvIU