Για τσίπουρο ή ουζάκι – Γαρίδες σαγανάκι
Υλικά
- 800-1.000 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες (καλύτερα με τις ουρές)
- 2 ντομάτες μέτριες (250-350 γρ.) το καλοκαίρι ή μισό κουτί αποφλοιωμένο ντοματάκι τις άλλες εποχές -αν θέλετε προσθέτετε και μερικά ντοματίνια ψιλοκομμένα
- 1 ξερή πιπερίτσα τσίλι
- 4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 χούφτα φρέσκο, πλατύφυλλο βασιλικό (ή μαϊντανό)
- 200 γρ. τριμμένη φέτα
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Τσιγαρίζουμε το σκόρδο και και τσίλι σε λίγο λάδι και πριν ροδίσει το σκόρδο προσθέτουμε την ντομάτα, το βασιλικό ή το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
- Οταν δέσει λίγο η σάλτσα μας, ρίχνουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά το πολύ. Τελευταία προσθέτουμε τη φέτα.
- Εναλλακτικά: Στο στάδιο πριν ρίξουμε τη φέτα, μεταφέρουμε το μείγμα σε πυρέξ και το αφήνουμε. Λίγο πριν την ώρα του σερβιρίσματος, ρίχνουμε τη φέτα από πάνω και ψήνουμε 5 λεπτά στο γκριλ (ή λίγο περισσότερο στο φούρνο) να λιώσει ελαφρά το τυρί.
Λίγα λόγια για τη συνταγή
Για τα χαλαρά Παρασκευοσαββατοκύριακα της παρέας, ένα αγπημένο πιάτο για τη μέση του τραπεζιού: Γαρίδες σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα και φέτα.