Για τα σπαγγέτι με γαρίδεςΣε κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του κατασκευαστή.Αλατίζουμε καλά τις γαρίδες.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή, προσθέτουμε τα 100γρ. από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες έτσι ώστε να πάρουν έντονο χρώμα αλλά να μην παραμαγειρευτούν, περίπου 30 δευτερόλεπτα η κάθε πλευρά. Αποσύρουμε τις γαρίδες από το τηγάνι.
Επαναφέρουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε 60γρ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φινόκιο μέχρι να μαγειρευτεί αλλά να μείνει τραγανό. Προσθέτουμε το κολοκύθι, το τζίντζερ, το σκόρδο, την πιπεριά τσίλι, την κάπαρη και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, για 1 λεπτό περίπου. Ρίχνουμε το ζωμό δυναμώνουμε τη φωτιά και φέρνουμε σε βρασμό.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ελαφρώς. Μόλις μειωθούν τα υγρά αλλά σε σημείο που θα έχουμε αρκετή υγρασία, σβήνουμε την φωτιά, επαναφέρουμε τις γαρίδες στο τηγάνι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να χυλώσουν τα υγρά και να δημιουργηθεί μία κρεμώδης σάλτσα που θα καλύπτει επαρκώς τα ζυμαρικά. Δοκιμάζουμε, αλατίζουμε αν χρειάζεται και σερβίρουμε.