Η ιταλική φριτάτα (frittata) έχει αρκετές ομοιότητες με την ομελέτα, δεν είναι όμως τόσο λεπτή. Συνήθως δε σερβίρεται ατομικά. Μπαίνει στη μέση του τραπεζιού και μοιράζεται. Ψήνεται σε ταψί η σε τηγάνι κατάλληλο για φούρνο και μπορεί να φτιαχτεί με ό,τι υλικά (τυριά, αλλαντικά, λαχανικά) έχετε στη διάθεσή σας. Εμείς σας προτείνουμε μια πολύ νόστιμη εκδοχή με σέσκουλα και ντοματίνια, μοτσαρέλα και παρμεζάνα.
Υλικά
- 500 γρ. σέσκουλα
- 8 αυγά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 2 μπάλες μοτσαρέλα
- 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 100 ml γάλα
- 10 ντοματίνια
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλύνετε πολύ καλά τα σέσκουλα, ψιλοκόψτε τα κοτσανάκια και κόψτε σε μικρότερα κομμάτια το τρυφερό μέρος από τα φύλλα τους.
- Ζεστάνετε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα ψιλοκομμένα κοτσανάκια. Αφήστε τα για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν. Ρίξτε μετά τα φύλλα και αλατοπιπερώστε.
- Ψιλοκόψτε τη μοτσαρέλα και χτυπήστε τα αυγά με το γάλα, λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατέψτε τα σοταρισμένα σέσκουλα με τα αυγά, τη μοτσαρέλα και αδειάστε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίστε με την παρμεζάνα και απλώστε στην επιφάνεια τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
- Ψήστε τη φριτάτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά.