7 Μαΐου, 2024

Φωτιά σε πολυκατοικία στην Κωνσταντινούπολη: Πάνω από 20 οι νεκροί – Ένταλμα σύλληψης για 5 άτομα

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις και σωστικά συνεργία

Εκτοξεύτηκε κατακόρυφα ο τραγικός απολογισμός της τεράστιας φωτιάς που ξέσπασε σε 16οροφη πολυκατοικία στο Σισλί της Κωνσταντινούπολης μετά από έκρηξη, καθώς σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, 29 άτομα σκοτώθηκαν. Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις και σωστικά συνεργία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι 3 εισαγγελείς ανέλαβαν τη διερεύνηση της τραγωδίας και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για 5 άτομα. Από την άλλη πλευρά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε στον Υπουργό Εσωτερικών Yerlikaya και έλαβε πληροφορίες σχετικά με την πυρκαγιά.

Τουρκία - Φωτιά
Τουρκία – Φωτιά

Το περιστατικό έλαβε χώρα γύρω στις 13:00 στην οδό Yildiz Posta, στο Μπεσίκτας. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Hurriyet, σημειώθηκε έκρηξη δίπλα στη σκηνή του νυχτερινού κέντρου με την ονομασία Masquerade, το οποίο βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του 16ώροφου κτιρίου, το οποίο ήταν κλειστό για το Ραμαζάνι, καθώς ανακαινιζόταν.

Τουρκία - Φωτιά
Τουρκία – Φωτιά

Ιμάμογλου: Παράνομη τροποποίηση του εσωτερικού του κτηρίου

Μιλώντας για την καταστροφή, ο δήμαρχος Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος μετέβη στο σημείο, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει αίτηση εργασιών για τροποποίηση του εσωτερικού του κτηρίου. Ούτε υπάρχει οποιαδήποτε καταγγελία στο δήμο. Επομένως, πραγματοποιήθηκε μια παράνομη παρέμβαση στο εσωτερικό».