Εύκολη και τραγανή τυρόπιτα… στο πιτς φυτίλι

Ψάχνετε για μια εύκολη συνταγή, η οποία θα αποτελέσει μια… ξεχωριστή λιχουδιά πέρα από το γεύμα σας; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια πανεύκολη και τραγανή τυρόπιτα, που γίνεται γρήγορα και με τρομερό γευστικό αποτέλεσμα… στο άψε σβήσε, ευχαριστώντας τόσο εσάς όσο και τους οικείους σας.

Αν, όμως, προτιμάτε ένα διαφορετικό είδος πίτας, τότε θα σας προτείνουμε μια άλλη πανεύκολη συνταγή, που γίνεται εξίσου γρήγορα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια σπανακόπιτα που γίνεται εύκολα και, κυρίως, πεντανόστιμα, χωρίς να χρειαστεί μάλιστα να ανοίξετε φύλλο, για να την φτιάξετε.

Εύκολη και τραγανή τυρόπιτα

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 50 γρ κορν φλάουρ
  • 1,5 κτγ αλάτι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 κρόκο
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. γραβιέρα
  • 400 γρ. τυρί φέτα
  • 650 γρ. φύλλο για πίτες
  • 200 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 330 ml σόδα
  • 36 εκ. ταψάκι

Εκτέλεση

    • Ξεκινάμε την συνταγή και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι το αλάτι και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
    • Συνεχίζουμε και μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε 1 κρόκο, λίγο μοσχοκάρυδο, βούτυρο, τριμμένη γραβιέρα και το τυρί φέτα και ανακατεύουμε καλά.
    • Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε την γέμιση στην άκρη.
    • Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας για πίτες και τα ανοίγουμε.
    • Συνεχίζουμε και σε ένα ταψί 36 εκ.
    • Βάζουμε το πρώτο φύλλο και το πασπαλίζουμε με λιωμένο βούτυρο.
    • Κάνουμε την ίδια διαδικασία για ακόμη 5 φύλλα πασπαλίζοντας τα όλα με λιωμένο βούτυρο.
    • Μόλις συμπληρώσουμε 6 φύλλα ρίχνουμε την γέμιση και την στρώνουμε ομοιόμορφα με μια Μαρίζ.
    • Καλύπτουμε με ακόμη 6 φύλλα και πασπαλίζουμε στο καθένα λιωμένο βούτυρο.
  • Αφού τελειώσουμε με τα φύλλα κόβουμε την πίτα σε μικρά κομμάτια.
  • Ρίχνουμε από πάνω 1 κουτάκι σόδα και το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 1 ώρα στους 180 c.
  • Μόλις ψηθεί την βγάζουμε από τον φούρνο και την κόβουμε.
Exit mobile version