20 Μαΐου, 2024

Εξεταστική για την τραγωδία στα Τέμπη: Φινάλε στη διαδικασία με ένταση – Εγκρίθηκε η πρόταση της ΝΔ, ποια τα επόμενα βήματα

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ, ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI

«Μίλησε κανείς;» είπε ο Μακρόπουλος στην Κωνσταντοπούλου και της έκλεισε το μικρόφωνο

Με ένταση, όπως ακριβώς ξεκίνησαν, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για το δυστύχημα στα Τέμπη. Κατά τη διάρκεια της σχετικής ψηφοφορίας η 16 γαλάζιοι βουλευτές υπερψήφισαν το πόρισμα της πλειοψηφίας, στο οποίο θα ενταχθούν ως αυτοτελή κομμάτια τα πορίσματα της αντιπολίτευσης.

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην σχετική συζήτηση η οποία θα διεξαχθεί στην ολομέλεια επί του πορίσματος της εξεταστικής. Να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη διαδικασία δεν προβλέπεται σχετική ψηφοφορία.

Ροντέο με την Ζωή Κωνσταντοπούλου

Νωρίτερα η απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να μπει στην αίθουσα προκάλεσε μεγάλη ένταση. Μετά από ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης, αρχικά αποφασίστηκε ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά. Ωστόσο, έπειτα από κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας και τον πρόεδρο της Επιτροπής Δημήτρη Μακρόπουλο η συνεδρίαση διεκόπη εκ νέου (αυτή τη φορά για μία ώρα) και αποφασίστηκε να συνεχιστεί στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Με την έναρξη της επιτροπής για τα Τέμπη και ενώ τον λόγο είχε ο κ. Μαρκόπουλος, η Ζωή Κωνσταντοπουλου σηκώθηκε όρθια φωνάζοντας μεταξύ άλλων: «έχω ζητήσει τον λόγο», «έχει κατατεθεί η αίτηση αξαίρεση σας» και «είστε όργανο συγκάλυψης και όχι πρόεδρος της επιτροπής».

Παράλληλα η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «η αλλοίωση του τόπου εγκληματος είναι αξιοποίνη πραξη», ενώ αναφερόμενη στον εισηγητή της ΝΔ κ. Λάζαρο Τσαβδαρίδη, ανέφερε: «είστε μέλος ομάδας συγκάλυψης και υπόθαλψης του εγκλήματος».

Τι προηγήθηκε

Μόλις ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Μαρκόπουλος άνοιξε το κύκλωμα για να ξεκινήσει εκ νέου η διαδικασία, η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας άνοιξε το μικρόφωνό της και κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί συγκάλυψη στην υπόθεση. Τόνισε, δε, ότι έχει ήδη καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του κ. Μαρκόπουλου, λέγοντας ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει την επιτροπή βίαια και επικίνδυνα.

Έκλεισε το μικρόφωνο της Κωνσταντοπούλου ο Μαρκόπουλος

Σε εκείνο το σημείο ο κ. Μαρκόπουλος ζήτησε να κλείσει το μικρόφωνο της κυρίας Κωνσταντοπούλου και υπογράμμισε ότι βάση του άρθρου 37 της Βουλής μπορεί να παρακολουθεί την επιτροπή χωρίς δικαίωμα λόγου και ψήφου. Η ίδια επέμεινε ότι δεν υπάρχει νομιμότητα, με τον πρόεδρο της Επιτροπής να υπογραμμίζει ότι «μας θυμίζετε άλλες ημέρες του κοινοβουλίου. Θυμίζει γκρίζες εποχές. Η κυρία Κωνσταντοπούλου κάνει ακτιβισμό. Κινείται αντικοινοβουλευτικά», υπογράμμισε ο Δ. Μαρκόπουλος, δίνοντας τον λόγο στον εισηγητή της ΝΔ, Λάζαρο Τσαβδαρίδη.

Παρ’ όλα αυτά, η κυρία Κωνσταντοπούλου συνέχιζε στο ίδιο ύφος, λέγοντα

Reduce bounce rates