Euroleague: Σπουδαία νίκη του Παναθηναϊκού στην Μπολόνια με τρομερό buzzer beater του Ναν!

Intime

Ο Παναθηναϊκός πέρασε απ’ την έδρα της Βίρτους και βρίσκεται δύο νίκες μακριά απ’ το πλεονέκτημα έδρας και τη δεύτερη θέση στην Euroleague

Ο Κέντρικ Ναν με buzzer beater υπέγραψε τη σπουδαία νίκη του Παναθηναϊκού στην Μπολόνια με 79-81! Ο Αμερικανός σκόραρε σε «νεκρό» χρόνο χαρίζοντας μια πολύτιμη νίκη στην ομάδα του για την 32η αγωνιστική της Euroleague που φέρνει τους Πράσινους αγκαλιά με το πλεονέκτημα έδρας αλλά και πιο κοντά στη δεύτερη θέση.

Ήταν μια δύσκολη αλλά κομβική νίκη για το Τριφύλι που έδειξε χαρακτήρα στο φινάλε. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έδειξε πολύ καλό πρόσωπο στο πρώτο μέρος και βρέθηκε να προηγείται μέχρι και 17 πόντους (19-36, 13′). Είδε όμως τη Βίρτους να ψαλίζει τη διαφορά και να προσπερνάει με 76-74 στο 1’54” πριν από το τέλος. Οι Πράσινοι έβγαλαν αντίδραση και με ένα «μεγάλο» γκολ-φάουλ του Γκριγκόνις στα 32″ πριν από το τέλος, μια καλή άμυνα στη συνέχεια και ένα καταπληκτικό καλάθι του ηγέτη Ναν, πανηγύρισαν μια καθοριστικής σημασίας νίκη.

Με την νίκη αυτή η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ανέβηκε στο 21-11 και πλέον βρίσκεται «αγκαλιά» με τη δεύτερη θέση της regular season. Για την ακρίβεια, ο Παναθηναϊκός Aktor θέλει πια το 2×2 απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου (εκτός) και την Άλμπα Βερολίνου (εντός) για να… σφραγίσει το καλύτερο δυνατό ζευγάρωμα στον δρόμο για το Βερολίνο.

Ο Κέντρικ Ναν (16 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ) ήταν ο άνθρωπος του αγώνα, βάζοντας το σουτ που έκρινε τα πάντα και… έλυσε μια δύσκολη αναμέτρηση για το Tριφύλλι. Ωστόσο, αμέτρητα credits πηγαίνουν -ξανά- στον ασταμάτητο Κώστα Σλούκα. Σε 32′ στο παρκέ ο ηγέτης του Παναθηναϊκού έβαλε 20 πόντους, κατέβασε 4 ριμπάουντ, «έβγαλε» πολύτιμες πάσες και με 21β. στο σύστημα αξιολόγησης πήρε τον τίτλο του MVP της βραδιάς. Σημαντικοί κατά διαστήματα και οι Τζέριαν Γκραντ (13π., 3ρ., 3ασ., 3κλ.), Ματίας Λεσόρ (10π., 9ρ.), Μάριους Γκριγκόνις (12π.).

Στην αντίπερα όχθη, το δίδυμο Τορνίκε Σενγκέλια (19π.) – Μάρκο Μπελινέλι (17π.) έφερε την ομάδα του Λούκα Μπάνκι πίσω από το -17, αλλά στο φινάλε η ποιότητα του Ναν ήταν εκείνη που έκρινε τα πάντα.

Βίρτους Μπολόνια: Λούντμπεργκ 11, Μπελινέλι 17, Παγιόλα 2, Ντόμπριτς 11, Σενγκέλια 19, Χάκετ 3, Μίκι 2, Πολονάρα 5, Ζίζιτς 2, Ντάνστον 4, Αμπάς 3.

Παναθηναϊκός: Καλαϊτζάκης, Σλούκας 20 (4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Παπαπέτρου, Γκραντ 13 (3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα), Ναν 16 (5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Λεσόρ 10 (9 ριμπάουντ), Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις 12, Ερνανγκόμεθ 3, Μήτογλου 7 (6 ριμπάουντ).

Exit mobile version