3 Μαΐου, 2024

Euroleague: Ιδανικό φινάλε στο 2023 για τον Παναθηναϊκό με άνετη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα

Ο Παναθηναϊκός παραμένει σε ανοδική πορεία στην Euroleague. Οι Πράσινοι επικράτησαν άνετα με 82-65 του Ερυθρού Αστέρα στο ΟΑΚΑ, πανηγύρισαν την τέταρτη σερί νίκη τους και παρέμειναν στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Μέσα σε εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, με sold out στις εξέδρες, οι Πράσινοι του Εργκίν Αταμάν… υπέταξαν τον Ερυθρό Αστέρα και ανέβηκαν στο 10-7. Έτσι, ολοκλήρωσαν τον α’ γύρο με εξαιρετικό πρόσημο και μια θέση στα… ψηλά του ταμπλό. Αντιθέτως, ο Ερυθρός Αστέρας υποχώρησε στο 6-11 και παρέμεινε μακριά από τη ζώνη του Play-in.

Το Τριφύλλι ήταν πολύ αποτελεσματικό αμυντικά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, έβγαλε «σκληράδα», είχε τον έλεγχο των ριμπάουντ και πήρε πολλά από πολλούς, για να «κλειδώσει» την νίκη και να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο το πρώτο μισό της regular season. Στην αντίπερα όχθη, οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου δεν είχαν τόσες επιθετικές επιλογές, έκαναν μαζεμένα λάθη και επί της ουσίας δεν… απείλησαν τους γηπεδούχους.

Οι Κώστας Σλούκας (9 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Τζέριαν Γκραντ (14 πόντοι με 5/7 προσπάθειες, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα) και Ντίνος Μήτογλου (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο) ήταν οι κορυφαίοι των νικητών. Επιπλέον, σπουδαία προσπάθεια έκανε και ο ανέτοιμος λόγω τραυματισμού Ματίας Λεσόρ (13π., 4ρ.). Από εκεί και πέρα, στους game changers της βραδιάς ανήκαν και οι Παναγιώτης Καλαϊτζάκης και Κώστας Αντετοκούνμπο. Ο πρώτος χάρη στην άμυνά του στο πρώτο μέρος κόντρα στον Μίλος Τεόντοσιτς και ο δεύτερος για ακόμα μια «γεμάτη» εμφάνιση ως back up σέντερ του Παναθηναϊκού Aktor (8 πόντοι με 4/6 δίποντα, 6 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο).

Στην αντίπερα όχθη, οι Νεμάνια Νέντοβιτς (15π.), Τζοέλ Μπολομπόι (15π., 5ρ.), Γιάγκο ντος Σάντος (12π., 3ρ., 4ασ.) και Λούκα Μίτροβιτς (12π., 6ρ.) κινήθηκε σε υψηλά στάνταρντς, αλλά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν βρήκε πλουραλισμό στο ρόστερ του και το «πλήρωσε», σε συνδυασμό με την αστοχία πίσω από τα 6,75μ. και την κακή αναλογία ασίστ/ λαθών.

Παναθηναϊκός: Καλαϊτζάκης 2, Βιλντόσα 2, Μπαλτσερόφκσι, Σλούκας 9 (2), Γκραντ 14 (2), Ναν 6, Λεσόρ 13, Αντετοκούνμπο 8, Γκριγκόνις 9 (1), Ερνανγκόμεθ 4, Μήτογλου 15.

Ερυθρός Αστέρας: Λαζάρεβιτς, Τεοντόσιτς, Χάνγκα 6, Νταβιντόβατς 2, Μίτροβιτς 12, Λάζιτς, Σιμόνοβιτς, Τόμπι 2, Μπόλομποϊ 15 (1), Νέντοβιτς 15 (1), Γκιεντράιτις 1, Ντος Σάντος 12 (2).