24 Μαΐου, 2024

Έστειλαν σήμα εξωγήινοι; Κινέζικο ραδιοτηλεσκόπιο «έπιασε» περίεργο ίχνος

Έστειλαν σήμα εξωγήινοι; Κινέζικο ραδιοτηλεσκόπιο «έπιασε» περίεργο ίχνος

Ο λόγος για ένα κινεζικό μέγα ραδιοτηλεσκόπιο το οποίο ανίχνευσε σήμα από το εξώτερο Διάστημα και οι ειδικοί που το χειρίζονται, συμπεραίνουν ότι «πιθανώς πρόκειται για το τεχνολογικό ίχνος κάποιου εξωγήινου πολιτισμού».

Το συγκεκριμένο μηχάνημα μέσω του οποίου οι Κινέζοι έπιασαν το σήμα λέγεται FAST (Five Hundred Meter Aperture Spherical Telescope) και θεωρείται το μεγαλύτερο και πιο ευαίσθητο που έχει κατασκευαστεί ποτέ όπως διαβάζουμε στον «Ελεύθερο Τύπο».

Το θηριώδες τηλεσκόπιο στο αστεροσκοπείο στο Γκουιτζού, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κίνας, καταλαμβάνει την έκταση 40 γηπέδων ποδοσφαίρου και για να υλοποιηθεί το πρότζεκτ οι Κινέζοι ισοπέδωσαν ένα ολόκληρο βουνό, το οποίο εμπόδιζε την επικοινωνία τους με εξωγήινα όντα!

Στις εργασίες που έχουν αναλάβει οι επιστήμονες του συγκεκριμένου αστεροσκοπείου περιλαμβάνεται και η «αναζήτηση εξωγήινης ζωής». Το FAST είναι ενεργό από το 2016 και ήδη έχει καταγράψει δύο σήματα «βραχέων και επαναλαμβανόμενων ραδιοφωνικών μηνυμάτων που εκτιμάται ότι προέρχονται από πηγή απέχουσα τρία δισεκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη».

Νωρίτερα φέτος, καταγράφηκε άλλο ένα τέτοιο σήμα και οι Κινέζοι προβληματίστηκαν: «Εξωγήινα ίχνη ή μήπως παρεμβολές; Πρέπει να διερευνήσουμε ακόμη περισσότερο. Θα χρειαστεί πολύς χρόνος» είπε ο υπεύθυνος λειτουργίας του FAST καθηγητής, o Ζανγκ Τονγκτζί.

Η εξωπλανητική δραστηριότητα και η ύπαρξη των Αγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων (ΑΤΙΑ) συναρπάζουν επιστήμονες, κυβερνήσεις και πολίτες. Το ζήτημα περί εξωγήινης ζωής ανακινήθηκε και πάλι με τις πρόσφατες καταθέσεις σε δημόσια ακρόαση του Κογκρέσου.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι κάνουν λόγο για «εναέρια φαινόμενα» αποφεύγοντας να τα χαρακτηρίσουν UFOs, ωστόσο το βιντεοσκοπημένο υλικό και το σύνολο των πληροφοριών που συγκεντρώνουν εδώ και δεκαετίες περιλαμβάνουν θεάσεις άγνωστων αντικειμένων, εξάπτοντας περαιτέρω τη φαντασία όσων αναζητούν την εξωγήινη παρουσία.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Reduce bounce rates