15 Ιουνίου, 2024

Επίσημο: Η ημερομηνία που επιστρέφουν τα μέτρα μετά την έκρηξη κρουσμάτων της Όμικρον 4-5

Επίσημο: Η ημερομηνία που επιστρέφουν τα μέτρα μετά την έκρηξη κρουσμάτων της Όμικρον 4-5

«Οι πολίτες που θέλουν να αισθάνονται μια μεγαλύτερη ασφάλεια, κάνουν χρήση της μάσκας»

«Είμαστε προς την κορύφωση ενός κύματος που υπάρχει, υπάρχει ακόμα αυξητική πορεία η οποία αρχίζει να σταθεροποιείται. Το έντονο αυτό κύμα βγάζει νοσηλείες σε απλές κλίνες που δεν μεταφέρονται όμως σε ΜΕΘ. Είναι σημαντικό γιατί μας βοηθάει να κάνουμε τον σχεδιασμό μας, στις απλές κλίνες έχουμε αύξηση, ενεργοποιήθηκε ήδη ένα σχέδιο αύξησης κλινών, που θα είναι γύρω στις 500 κλίνες. Θεωρούμε ότι με αυτά τα μέτρα θα καλυφθούν τα κενά στο λεκανοπέδιο, στην περιφέρεια τα πράγματα είναι πιο ομαλά», είπε ο Θάνος Πλεύρης εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

«Οι πολίτες που θέλουν να αισθάνονται μια μεγαλύτερη ασφάλεια, κάνουν χρήση της μάσκας. Ο έλεγχος είναι ένα άλλο θέμα και σε συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία, προσπαθούμε να μπαίνουν τα διοικητικά πρόστιμα, εκεί όπου υπάρχει υποχρεωτικότητα», τόνισε.

Για την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό, ο κ. Πλεύρης προειδοποίησε: «Η μεταδοτικότητα είναι μεγάλη και μας ενδιαφέρει να βλέπουμε τα κρούσματα που έχουν συμπτώματα, αλλά και το πώς εξελίσσεται , εάν δηλαδή εξελίσσεται σε νοσηλεία. Η Δέλτα έπιασε τη χώρα μας με μέτρα υποχρεωτικότητας, και η διαφορά που βλέπουμε σήμερα συγκριτικά με το διάστημα Ιανουάριος – Μάρτιος, οφείλεται στον εμβολιασμό.

Κανείς δεν πάει στη λογική “πάμε να νοσήσουμε. Έχουμε υπερμεταδοτικότητα, η λογική είναι ότι μπαίνουμε σε μία συνύπαρξη με τον κορωνοϊό, θέλουμε να πάμε σε μία κουλτούρα τήρησης μέτρων. Άλλες απαιτήσεις υπάρχουν για ανθρώπους άνω των 60 ετών και άλλες για τα πιο νεαρά άτομα. Τα μέτρα έχουν ανασταλεί δεν έχουν καταργηθεί, υπάρχει η πιθανότητα να γυρίσουμε στα μέτρα, αλλά η φιλοσοφία μας είναι τα μέτρα να παραμείνουν σε επίπεδο σύστασης».

Όσο για την επιστροφή των μέτρων, τα οποία σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους είναι άμεσα απαραίτητα; Ο υπουργός Υγείας άνοιξε παράθυρο για την εξέταση νέων μέτρων, όχι όμως μέσα στο καλοκαίρι, αλλά το ερχόμενο φθινόπωρο, μετά το τέλος Σεπτέμβρη

Reduce bounce rates