27 Φεβρουαρίου, 2024

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Χιλιάδες αστυνομικοί, drone και ελικόπτερα στην Αθήνα – Κλειστοί δρόμοι και σταθμοί του μετρό

«Σκληρά» μέτρα ασφαλείας ετοιμάζει η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει της 15ης επετείου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα και τις συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί. Στο κέντρο της Αθήνας θα εφαρμοστούν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ κλειστοί θα είναι σταθμοί του μετρό.

Ειδικότερα, τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. θα βασιστούν στο σχέδιο που εφαρμόστηκε για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με 4.000 αστυνομικούς, από όλες τις υπηρεσίες, σε επιφυλακή. Στα κεντρικά της ΓΑΔΑ θα παρέχεται σε πραγματικό χρόνο εικόνα, από ελικόπτερο και drone της αστυνομίας. Σε διάφορα σημεία της πόλης θα τοποθετηθούν οι «Αίαντες», τα υδροβόλα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Στα Εξάρχεια και σε σημεία γύρω από την περιοχή, θα αναπτυχθούν δυνάμεις των ομάδων ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ, ενώ και σε άλλες πόλεις της χώρας, όπου είναι προγραμματισμένα συλλαλητήρια, θα ληφθούν ανάλογα μέτρα.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω των συγκεντρώσεων που έχουν εξαγγελθεί, η Τροχαία θα εφαρμόσει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορους οδικούς άξονες της Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στην ευρύτερη περιοχή των χώρων των εκδηλώσεων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους όσο και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Ποιοι σταθμοί του μετρό θα κλείσουν

Κλειστοί θα παραμείνουν για μεγάλο διάστημα της ημέρας δύο σταθμοί του μετρό. Όπως ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» θα κλείσει στις 9 το πρωί και ο σταθμός «Μοναστηράκι» από τις 11:00 έως τις 15:00 και από τις 18:00 μέχρι νεωτέρας.

Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς στάση.