28 Φεβρουαρίου, 2024

Επεισόδια στου Ρέντη: Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ παραμένει ο αστυνομικός – Νέο ιατρικό ανακοινωθέν

Νέο ιατρικό ανακοινωθέν εκδόθηκε το πρωί του Σαββάτου από το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας για την κατάσταση της υγείας του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος δέχθηκε δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα στο πόδι, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη το βράδυ της Πέμπτης.

Ο 31χρονος εξακολουθεί να βρίσκεται σε καταστολή και νοσηλεύεται διασωληνωμένος, ενώ υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν από το τραύμα υπάρχει ακόμα διάχυτη αιμορραγική διάθεση.

Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Δερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος».

Διαδοχικές χειρουργικές επεμβάσεις

Υπογραμμίζεται ότι ο αστυνομικός έχει ήδη υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ μέσα στο Σάββατο αναμένεται να κάνει ακόμα μία για να καθαριστεί το τραύμα που του επέφερε η φωτοβολίδα στη μηριαία αρτηρία.

Η αδερφή και οι γονείς του 31χρονου ήρθαν εσπευσμένα από την Θεσσαλονίκη για να βρεθούν δίπλα του, ενώ έχει γίνει έκκληση σε όποιον μπορεί να δώσει αίμα.

Εκπρόσωπος γιατρών: Στην καλή περίπτωση κατάσταση του τραυματία θα παραμένει κρίσιμη για πολλές μέρες

Ο εκπρόσωπος των γιατρών του νοσοκομείου, κύριος Παπανικολάου μίλησε στο OPEN για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού, υπογραμμίζοντας πως ο αστυνομικός ήταν σε πολύ κρίσιμη κατάσταση από την πρώτη στιγμή που έφτασε στο νοσοκομείο, λόγω της πολύ μεγάλης απώλειας αίματος και έγιναν οι πρώτες προσπάθειες για αν σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας τους, ενώ ακολούθησαν οι δύο επεμβάσεις.

Όπως τόνισε ο κ. Παπανικολάου, «σε αυτές τις περιπτώσεις η κατάσταση θα παραμείνει σε κρίσιμη κατάσταση -στην καλύτερη περίπτωση- για αρκετές ημέρες». Όπως υπογράμμισε αν σε τέτοιες περιπτώσει υπάρχει εξέλιξη τις πρώτες ημέρες, δεν είναι για καλό».