27 Ιουλίου, 2024

Επεισόδια στου Ρέντη: Δύο βίντεο βάζουν την ΕΛ.ΑΣ. στα ίχνη του δράστη – Ο ρόλος της ΕΥΠ στις έρευνες

Κάθε μέσο που διαθέτουν χρησιμοποιούν οι Αρχές στις έρευνες για τα οπαδικά επεισόδια στου Ρέντη και τον εντοπισμό του δράστη που τραυμάτισε με ναυτική φωτοβολίδα τον αστυνομικό των ΜΑΤ που νοσηλεύεται σε καταστολή και δίνει μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Σε εξέλιξη οι έρευνες

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ οι αρχές έχουν στα χέρια τους δύο βίντεο με αξιοποιήσιμο υλικό και προσπαθούν να εντοπίσουν τον δράστη που πέταξε την ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε τον αστυνομικό.

Πλέον οι Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιό τους τα κινητά τηλέφωνα των χούλιγκαν με αυτό να συνεπάγεται ότι θα «ανοίξουν» οι συνομιλίες μέσω κλήσεων και μηνυμάτων που τυχών έχουν ανταλλάξει. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, στο κάδρο της αστυνομίας βρίσκονται 25 σεσημασμένοι που προσήχθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ενώ 10 από αυτούς ερευνώνται ακόμα και τώρα παρά το γεγονός ότι έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ ερευνά και δύο άτομα που παρά το γεγονός ότι ήταν στον πυρήνα των χούλιγκαν, δεν είναι γνωστοί στους αξιωματικούς της διεύθυνσης οπαδικής βίας.

Ο ρόλος της ΕΥΠ

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση στην έκτακτη σύσκεψη το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου ζήτησε τη συμβολή της ΕΥΠ προκειμένου οι Αρχές να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης του σοβαρού τραυματισμού του αστυνομικού.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον διοικητή της υπηρεσίας, Θεμιστοκλή Δεμίρη, καθώς, η ΕΥΠ αναμένεται να παίξει καταλυτικό ρόλο στη σύλληψη του δράστη ή των δραστών, που πέταξαν τη ναυτική φωτοβολίδα.

Reduce bounce rates