Εναλλακτικό «μιλφέιγ»: Δροσερό γλυκό ψυγείου με κρέμα βανίλιας και κράκερς έτοιμο σε 5′
Ονειρεμένη συνταγή
Εύκολο μιλφέιγ με crackers έτοιμο σε λίγα λεπτά! Το απόλυτο γλυκό ψυγείου για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για μπισκοτογλυκό με γιαούρτι από τον Γιώργο Τσούλη.
Υλικά για 6 άτομα
- 30 cream crackers + λίγα επιπλέον
- 200 ml γάλα φρέσκο
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγί
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο
- 5 κρόκοι αυγών
- 80 γρ. κορν φλάουρ
- 180 γρ. ζάχαρη
- 20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γρ. βούτυρο
- 1 βανίλια
Διαδικασία
Για την κρέμα
Κρατάμε στην άκρη ένα φλιτζάνι από το γάλα και το υπόλοιπο το βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με αυγοδάρτη τα αυγά, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αλεύρι, τη βανίλια και το γάλα που κρατήσαμε. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι από το ζεστό γάλα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα, αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. Καλύπτουμε την κρέμα με μεμβράνη και αφού κρυώσει προσθέτουμε 100 γρ. από τη σαντιγί και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
Για το μιλφέιγ
Βουτάμε τα cream crackers στο γάλα και κάνουμε σε ανάλογο ταψί ή σκεύος μια στρώση από 9 cream crackers. Προσθέτουμε και απλώνουμε τη μισή κρέμα, συνεχίζουμε με μία ακόμη στρώση από 9 cream crackers τα οποία βουτάμε στο γάλα και απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Τέλος, καλύπτουμε με άλλη μία στρώση από cream crackers, βουτηγμένα και πάλι στο γάλα.
Απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Σερβίρουμε το μιλφέιγ με τριμμένα cream crackers από πάνω και ζάχαρη άχνη
Μπανανογλυκό που κολάζει: Συνταγή για μπανόφι με τρακανή μπισκοτένια βάση και πλούσια κρέμα καραμέλας
Γλυκό ψυγείου: Συνταγή για λαχταριστό banoffee! Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα banoffee, το πιο νόστιμο γλυκό με σάλτσα καραμέλα, τραγανή βάση από μπισκότα και σαντιγί. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για γλυκό ψυγείου με λεμόνι και μπισκότα.
Υλικά
- 200 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 300 γρ. μπισκότα πτι μπερ, αλεσμένα
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα, καραμελωμένο
- 200 ml γάλα, κρύο
- 1 φάκελος σαντιγί στιγμής, Mac Magic
- 1 μπανάνα
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- Λίγη τριμμένη σοκολάτα
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και τα αλεσμένα μπισκότα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα μπισκότου σε ένα τσέρκι 22 εκ. και πιέζουμε τον πάτο και τα τοιχώματα με ένα ποτήρι.
- Ρίχνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να γίνει ρευστό.
- Ρίχνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα πάνω από την τάρτα που βρίσκεται μέσα στο τσέρκι.
- Το τοποθετούμε μέσα στο ψυγείο για 30′ ή μέσα στην κατάψυξη για 10′.
- Σε μία μπασίνα, ρίχνουμε το γάλα και τον φάκελο με την σαντιγί στιγμής και τα χτυπάμε στο μίξερ για περίπου 2′-4′ ή μέχρι η σαντιγί να είναι έτοιμη.
- Κόβουμε την μπανάνα σε κομμάτια, χύνουμε από πάνω της τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε τα κομμάτια μπανάνας πάνω από την καραμέλα και απλώνουμε από πάνω την σαντιγί.
- Πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο από το μείγμα μπισκότου της βάσης, λίγη έξτρα καραμέλα και λίγη τριμμένη σοκολάτα.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30′.