20 Απριλίου, 2024

Εκτάκτως στο Λονδίνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιδεινώθηκε η υγεία του πεθερού του

Εκτάκτως στο Λονδίνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιδεινώθηκε η υγεία του πεθερού του

Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μαρέβας Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη

Στο Λονδίνο μεταβαίνει εκτάκτως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του πατέρα της συζύγου του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει, προκειμένου να είναι παρών την Τρίτη 4/10 στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε πριν λίγες ημέρες για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, αναφέροντας πως η Ελλάδα επιθυμεί την επιστροφή τους από τη Βρετανία και την επανένωση με όσα ήδη υπάρχουν στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Μαρέβας Γκραμπόφσκι και Κυριάκος Μητσοτάκης

Ηχηρό μήνυμα Κυριάκου Μητσοτάκη προς Ερντογάν: «Τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλάζιο και όχι γκρίζο»

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε νέο μήνυμα προς την Τουρκία λέγοντας πως «τα προβλήματα λύνονται στη βάση του Διεθνούς Δικαίου» και σημείωσε με νόημα:«Τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλάζιο και όχι γκρίζο».

«Τα νερά μας θα παραμείνουν απόρθητα» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Το πλοίο θα αρμενίζει τιμώντας τον Π. Βλαχάκο που θυσιάστηκε»

Αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις για το ΠΝ σημείωσε ότι θα ενισχυθεί με τρεις φρεγάτες Belharra, τέσσερις αναβαθμισμένες φρεγάτες ΜΕΚΟ αλλά και μέσα από αποφάσεις που θα ληφθούν σύντομα.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός η ενίσχυση των ένοπλων δυνάμεων αποτελεί προτεραιότητα. Θύμισε ότι έγινε η αγορά των Rafale αλλά και το ότι προχώρησαν και άλλα εξοπλιστικά προγράμματα.

Τόνισε ότι σήμερα προέχει η ώριμη αποφασιστικότητα, αρχές που διαπερνούν τις καθημερινές πράξεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Αποτελούν ηχηρές απαντήσεις στα μεγάλα λόγια κάποιων άλλων.

Η 7η πυραυλάκατος Super Vita του Πολεμικού Ναυτικού, «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος», εντάσσεται και επίσημα στον ελληνικό Στόλο και πιο συγκεκριμένα στη Διοίκηση Ταχέων Σκαφών, επεκτείνοντας τις δυνατότητες του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Πρόκειται για ένα από τα Ταχέα Σκάφη Κατευθυνομένων Βλημάτων, σημαντικά οπλισμένο που αποτελεί σημαντική δύναμη σε κάθε μορφή ναυτικού πολέμου, λόγω των δυνατοτήτων που έχει.

Τα χαρακτηριστικά της ΤΠΚ ΒΛΑΧΑΚΟΣ

  • Μήκος: 61.9m
  • Πλάτος: 9.5m
  • Βύθισμα: 2.8m
  • Εκτόπισμα: 670 tn
  • Μέγιστη Ταχύτητα: 34.5knots
  • Αυτονομία: Πάνω από 1000 ν.μ.

Οπλισμός:

  • Οκτώ (8) Κ/Β EXOCETMM40 BLK2 / Blk3
  • Ένα πυροβόλο 76mm / 62 SRGM OTO-MELARA
  • Δύο (2) ΠΒ 30mmOTOBREDA
  • Αντιβληματικό (CIWS) Σύστημα: GMLSRAM με 21 Κ/Β

Πρόωση: Τέσσερις κύριες μηχανές MTU με μέγιστη ιπποδύναμη 5790HPανα μηχανή.

Πλήρωμα: 45 άτομα

Η ΤΠΚ «Βλαχάκος» φέρει το όνομα του υποπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου, ο οποίος μαζί με τον υποπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση και μαζί με τον αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψό «έπεσαν» το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου 1996, στα Ιμια.