24 Μαΐου, 2024

Έφυγε από τη ζωή ο Αγάθωνας! Βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του!

Νεκρός βρέθηκε ο μεγάλος ρεμπέτης Αγάθωνας Ιακωβίδης ο οποίος είχε γίνει γνωστότερος στο πανελλήνιο από τη συμμετοχή του στη Eurovision.

Ο μεγάλος καλλιτέχνης ο οποίος είχε συμμετάσχει με τους Κόζα Μόστρα στη Eurovision το 2013 βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του και οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για ανακοπή καρδιάς.

Η καταγωγή του ήταν από τον Ευαγγελισμό Λαγκαδά Θεσσαλονίκης όπου και γεννήθηκε το 1955. Πρόσφυγες από τη Μικρασία οι γονείς του οι οποίοι και ευθύνονται για την αγάπη που είχε για τα μικρασιατικά τραγούδια.

Ήταν το 1971 όταν άρχισε να ασχολείται με τη μουσική παίζοντας σχεδόν όλα τα έγχορδα όργανα των ρεμπέτικων τραγουδιών όπως: κιθάρα, μπαγλαμά, ούτι, μπουζούκι, τζουρά, μάντολα, μαντολίνο.

Δύο χρόνια αργόττερα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο κοινό, σε μία μπουάτ στη Θεσσαλονίκη. Από τότε αφοσιώθηκε αποκλειστικά στα ρεμπέτικα τραγούδια, καταφέρνοντας να αναδειχθεί σε έναν από τους καλύτερους στο είδος του.

Ήταν τόσο φανατικός με το συγκεκριμένο είδος μουσικής που διέθετε μία από τις πιο σπάνιες και μοναδικές συλλογές από δίσκους γραμμόφωνου με ρεμπέτικα.

Το 1977 εμπνεύστηκε και δημιούργησε το “Ρεμπέτικο Συγκρότημα Θεσσαλονίκης“, με το οποίο έπαιζε σε μαγαζιά, έκανε συναυλίες ενώ ηχογράφησε και δύο δίσκους.

Τέσσερα χρόνια αργότερα κατέβηκε στην Αθήνα όπου και συνεργάστηκε με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως οι Κώστας Παπαδόπουλος, Γιώργος Κόρος, Βασίλης Σούκας, Λάζαρος Κουταλίδης, Νίκος Φιλιππίδης και Νίκος Χατζόπουλος κ.α.

Ακολούθησαν συναυλίες σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, τόσο σε Ευρώπη όσο και σε Αμερική.

Το 1987 επέστρεψε και εγκαταστάθηκε οριστικά στη Θεσσαλονίκη όπου και εργαζόταν.

Μεγάλη καλλιτεχνική στιγμή του τα τελευταία χρόνια ήταν όταν το 2013 είπε το ναι για να συμμετάσχει στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού με ένα φρέσκο συγκρότημα, τους Κόζα Μόστρα. Είχαν εμφανιστεί στη σκηνή με το τραγούδι Alcohol Is Free. Δείτε παρακάτω το βίντεο με την εμφάνιση.

 

Reduce bounce rates