Δημοσκόπηση κόλαφος GPO: Ανατροπή πολιτικού σκηνικού. Η ψαλίδα μετά τις υποκλοπές, γραφήματα

Δημοσκόπηση κόλαφος GPO: Ανατροπή πολιτικού σκηνικού. Η ψαλίδα μετά τις υποκλοπές, γραφήματα

Τι δείχνει η δημοσκόπηση κόλαφος GPO, η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις υποκλοπές;

«Κίτρινη κάρτα» για την κυβέρνηση χαρακτηρίζουν «Τα Νέα» του Σαββατοκύριακου τη δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύουν το Σάββατο 27/08.

Πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση μετά την αποκάλυψη των υποκλοπών και παρότι έχει γίνει σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών δείχνει ότι η κυβέρνηση αρχίζει να πληρώνει βαρύ πολιτικό κόστος για το σκάνδαλο των …κοριών!

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά μειώνεται στις 6,3 ποσοστιαίες μονάδες.

Η Νέα Δημοκρατία βλέπει το ποσοστό της να μειώνεται σε σχέση με την τελευταία έρευνα της ίδιας εταιρείας στο 31, 4%, δηλαδή κατά 1,7 ποσοστιαίες μονάδες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει το ποσοστό του να ανεβαίνει κατά 0,9 μονάδες και το ΠΑΣΟΚ κατά μια μονάδα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO, στην πρόθεση ψήφου, η δύναμη των κομμάτων διαμορφώνεται ως εξής: Ν.Δ. 31,4% έναντι 33,1% στις 2 Ιουλίου. ΣΥΡΙΖΑ 25,1% έναντι 24,2%. ΠΑΣΟΚ 12,1% έναντι 11,1%. ΚΚΕ 5,7% έναντι 5,8%. Ελληνική Λύση 4,8% έναντι 4,6%. ΜέΡΑ25 2,1% έναντι 2,3%. Έλληνες για την Πατρίδα 1,6% έναντι 1,9%. Δημιουργία Ξανά 1,2%. «Δεν έχω αποφασίσει / Δεν ξέρω», απαντά το 10,1%.
δημοσκόπηση

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζουν και τα υπόλοιπα στοιχεία της δημοσκόπησης:

– Το 56,4% κρίνει αρνητικά και μάλλον αρνητικά τη συνολική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μεταξύ αυτών και το 23% των ψηφοφόρων της Ν.Δ.!

– Το 37,4% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι από τη συγκεκριμένη υπόθεση ωφελείται πολιτικά το ΠΑΣΟΚ, το 24,4% ότι ωφελείται ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπάρχει και ένα 5% που εκτιμά ότι ωφελείται η Ν.Δ..

– Η διαφορά μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα στην ερώτηση «ποιον θεωρείται καταλληλότερο για πρωθυπουργό» μειώνεται για πρώτη φορά στο 10,7%. Το 42,7% θεωρεί καταλληλότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το32% τον Αλέξη Τσίπρα.

Η δημοσκόπηση GPO πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό των «Νέων Σαββατοκύριακου» από τις 22 έως τις 24 Αυγούστου, σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων.

Exit mobile version