20 Ιουνίου, 2024

Δικογραφία για Τέμπη: Διαβιβάστηκε στη Βουλή

Πυροσβέστης στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη (AP Photo/Giannis Papanikos)

Ραγδαίες εξελίξεις

Στη Βουλή διαβιβάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 23 Μαΐου, μια ημέρα πριν κλείσει το κοινοβούλιο για τις ευρωεκλογές η δικογραφία από τον εισαγγελέα Λάρισας, αναφορικά με το δυστύχημα των Τεμπών.

Η δικογραφία σχηματίστηκε έπειτα από μηνύσεις συγγενών για τον τρόπο που διαμορφώθηκε ο χώρος όπου συνέβη το μοιραίο δυστύχημα, και τις καταγγελίες για «μπάζωμα».

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για τη δικογραφία που είχε τεθεί στο αρχείο αρχικά και ανασύρθηκε έπειτα από παρέμβαση του Αρείου Πάγου μετά τη μήνυση συγγενών των θυμάτων και το σάλο που είχε προκληθεί.

Ποιους υπουργούς αφορά η δικογραφία

Όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων του σώματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπυολος, η δικογραφία αφορά στον τέως υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, τον τέως υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο, την τέως υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη και τον τέως υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο.

Τονίζεται, επίσης, ότι ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να καταθέσει αίτημα σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής με αντικείμενο το «μπάζωμα των Τεμπών» εφόσον διαβιαστεί στην Βουλή η δικογραφία της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας. Το αίτημα θα αφορά τους συναρμόδιους υπουργούς με πρώτο τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο.

Reduce bounce rates