27 Φεβρουαρίου, 2024

Χαμός στο Thessaloniki Pride: Ανήλικος τους πήρε με τα… μπουκάλια – Προσήχθη από την Αστυνομία

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ “ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ!!! Χαμός στο Thessaloniki Pride: Ανήλικος τους πήρε με τα… μπουκάλια – Προσήχθη από την Αστυνομία

Ένταση επικράτησε το βράδυ του Σαββάτου 25 Ιουνίου κατά τη διάρκεια της πορείας του Thessaloniki Pride.

Συγκεκριμένα, μόλις οι πρώτοι από τους χιλιάδες συμμετέχοντες, έφτασαν στο ύψος του Λευκού Πύργου, τότε ομάδα ανηλίκων, αποτελούμενη από περίπου 25 άτομα, τους επιτέθηκε πετώντας μπουκάλια και κουτάκια αναψυκτικών, ενώ δεν έλειψαν οι σπρωξιές και οι ύβρεις.

Μάλιστα, τα άτομα άρπαξαν τα χαρακτηριστικά σημαιάκια του Pride από κάποιους συμμετέχοντες της παρέλασης και στη συνέχεια τα έβαλαν φωτιά μπροστά τους φωνάζοντας συνθήματα.

Με την παρέμβαση της ΕΛΑΣ, τα άτομα μετά από λίγη ώρα οπισθοχώρησαν και τα πνεύματα ηρέμησαν. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη συνέχεια σε ελέγχους ατόμων.

Χαρακτηριστική περίπτωση, ότι ανήλικος 14 ετών που φέρεται να συμμετείχε στα επεισόδια, μόλις τον εντόπισε η αστυνομία και λίγο πριν την προαγωγή του, έβαλε τα κλάματα.

Η κατάσταση γρήγορα ηρέμησε και πραγματοποιήθηκε η μεγάλη συναυλία στην πλατεία του Λευκού Πύργου, στα πλαίσια του Thessaloniki Pride.