“Άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές” χαρακτήρισε τον Λιγνάδη η Εισαγγελέας – Το σκεπτικό της πρότασής της
Η κ. Σαπίδου, στην πρότασή της, αναφέρεται λεπτομερώς σε καθεμία από τις τέσσερις υποθέσεις βιασμού που βαρύνουν τον προσωρινά κρατούμενο καλλιτέχνη για να καταλήξει πως τα στοιχεία σε βάρος του είναι ικανά για να λογοδοτήσει στην Δικαιοσύνη για όσα κατηγορείται.
«Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι γνωστός ηθοποιός, σκηνοθέτης και διδάσκαλος υποκριτικής, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2019 ορίστηκε και καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Είναι άγαμος και από το έτος 2008 μένει σε διαμέρισμα στην Αθήνα. Δηλώνει αμφιφυλόφιλος με πολλές σχέσεις στη ζωή του και με τα δύο φύλα, αλλά και με πολλές περιστασιακές επαφές ακόμη και επ’ αμοιβή», αναφέρεται στην πρόταση της εισαγγελικής λειτουργού η οποία, αφού αξιολογεί τα στοιχεία της δικογραφίας και όσα συγκέντρωσε η ανάκριση, καταλήγει πως: «Με αυτά τα δεδομένα σε βάρος του κατηγορουμένου προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής για την πράξη του βιασμού κατά συρροή που του αποδίδεται και θα πρέπει το Συμβούλιό σας να τον παραπέμψει για να δικαστεί στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας».
Η εισαγγελέας κρίνει πως ο καλλιτέχνης πρέπει να παραμείνει στη φυλακή μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2022, όποτε και θα έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος κράτησης για τον κατηγορούμενο. Κατά την εισαγγελέα, σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής οι οποίες δεν έχουν εξασθενήσει. Επισημαίνει μάλιστα πως «η επανειλημμένη τέλεση της πράξης, η μακρόχρονη δράση του, η μέθοδος που έχει αναπτύξει, για να προσεγγίσει τα θύματά του, χτίζοντας μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης αλλά και εξάρτησης, εκμεταλλευόμενος την κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική του θέση για να τα δελεάσει, αλλά και τη δική τους ευάλωτη οικονομικά και κοινωνικά θέση, το γεγονός ότι κυκλοφορούσε δημόσια με τα ανήλικα θύματά του, δίχως καμία αναστολή, αλλά και η αμετανόητη στάση του μέχρι σήμερα, καταδεικνύουν ότι πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα, ώστε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης να κρίνεται αναγκαία για την αποτροπή από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων».