Ατέλειωτη πασχαλινή ακρίβεια: Αντί να πέφτουν, ανέβηκαν οι τιμές – «Χρυσή» η τιμή του οβελία

«Φουσκωμένες» τιμές βρήκαν στην αγορά όσοι καταναλωτές άφησαν τα ψώνια του Πάσχα τελευταία στιγμή

«Φουσκωμένες» τιμές βρήκαν στην αγορά όσοι καταναλωτές άφησαν τα ψώνια του Πάσχα τελευταία στιγμή. Οι τιμές φαίνεται να «τσίμπησαν» ακόμα περισσότερι την τελευταία στιγμή αντί να πέσουν με τους καταναλωτές που ήλπιζαν να τις βρουν χαμηλότερες να απογοητεύονται και να βάζουν ακόμα πιο βαθιά την τσέπη για λίγα κιλά αρνιού.

Στα 15 ευρώ το κιλό το αρνί – Ακόμα και 19 ευρώ το κιλό το κατσίκι

Ενώ τις προηγούμενες το αρνί πουλιόταν έως 14 ευρώ το κιλό, ενώ σήμερα έφτασε 15 ευρώ το κιλό ενώ στα συνοικιακά κρεοπωλεία ξεπέρασε τα 17 ευρώ το κιλό, ενώ το κατσίκι ξεπέρασε πια και τα 19 ευρώ το κιλό. «Είναι πανάκριβα 38,50 ευρώ πλήρωσα για 2μιση κιλά αρνί» ανέφερε καταναλωτής στο OPEN.

YouTube player

Αντιπαράθεση για τις τιμές

Και ενώ μαίνεται η μάχη του οβελία, μια δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα από τις 30 Απριλίου προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. «Ένα αρνί από ένα αρνί έχει διαφορά. Ένα βαρύ αρνί πιο ακριβό από ένα πιο ελαφρύ ένα πιο μικρό. Ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει» είπε με τον ΣΥΡΙΖΑ να ασκεί δριμεία κριτική.

«Ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας μας ενημέρωσε ότι το αρνί που δυσκολεύονται να αγοράσουν οι πολίτες για το Πάσχα, δεν είναι ακριβό αλλά… βαρύ. Αφού η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την ακρίβεια και τον πληθωρισμό στα τρόφιμα, ο Υπουργός Ανάπτυξης το ρίχνει στις… ασκήσεις φυσικής».

Exit mobile version