23 Ιουλίου, 2024

Ασημακοπούλου: Άγρια κόντρα μετά την απόσυρσή της από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Eurokinissi

Το χρονικό, η έρευνα του Μαξίμου και το παρασκήνιο

Αλυσιδωτές αντιδράσεις, και σφοδρή αντιπαράθεση προκαλεί η υπόθεση της διαρροής προσωπικών δεδομένων απόδημων Ελλήνων και η μαζική αποστολή e-mails από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ενόψει των ευρωεκλογών 2024. Μετά την ανακοίνωση της απόσυρσής της από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, ακολούθησε η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, ενώ αναμενόταν να υποβάλει παραίτηση και ο γραμματέας απόδημων του κυβερνώντος κόμματος Νίκος Θεοδωρόπουλος.

Σύγκρουση Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε με ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση τις εξελίξεις, σημειώνοντας πως όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση βρίσκονται αντιμέτωποι με «ποινικά αδικήματα». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε πως «η ομολογία της κυβέρνησης ότι από το υπουργείο Εσωτερικών παραδόθηκαν χιλιάδες emails με προσωπικά δεδομένα στη Νέα Δημοκρατία και ακολούθως στην ευρωβουλευτή τηςΆννα Μισέλ Ασημακοπούλου επιβεβαιώνει την ύπαρξη ενός τεράστιου σκανδάλου, οι πτυχές του οποίου δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί σε βάθος».

Και συνέχισε ο ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προφανές ότι τόσο ο εξαναγκασθείς σε παραίτηση γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών όσο και ο γραμματέας του τομέα απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας που παρέλαβε προσωπικά δεδομένα Ελλήνων του εξωτερικού και τα «αξιοποίησε» παραδίδοντάς τα τουλάχιστον στην κ. Ασημακοπούλου (ποιος ξέρει πού αλλού) θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικά αδικήματα.

Το Μαξίμου οφείλει να παραδώσει τα ευρήματα της έρευνας που διενήργησε κατά δήλωσιν του κ. Μητσοτάκη στην αρμόδια Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και συγχρόνως να τα δώσει στη δημοσιότητα.

Η διαδρομή των απόρρητων στοιχείων που συνδέονται με εκλογές από το υπουργείο Εσωτερικών στον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας έχει έναν πρόδηλο συνδετικό κρίκο και άπαντες μπορούν να κατανοήσουν ποιος είναι αυτός. Κοινώς, ποιος έδωσε την εντολή για την παράδοση προσωπικών δεδομένων από το υπουργείο στο κόμμα της ΝΔ;»

«Υπενθυμίζουμε ότι για το σκάνδαλο με την παράνομη εξαγωγή του κακόβουλου λογισμικού  Predator προς το Σουδάν και τη Μαγαδασκάρη με άδεια του τότε γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών Γιάννη  Σμυρλή δεν δόθηκε καμία επίσημη απάντηση σε σχέση με την εσωτερική «έρευνα» που διατάχθηκε. Ο κ. Σμυρλής παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας του υπουργείου και ακολούθως… προήχθη σε γενικό διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα φροντίσει για την αποκάλυψη όλων των στοιχείων ενός ακόμη σκανδάλου της διακυβέρνησης Μητσοτάκη που εγείρει ζητήματα διαβλητότητας των εκλογών».

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου
Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Από την πλευρά τους, πηγές της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, σημείωναν: «Είναι προκλητικό αυτοί που καμαρώνουν ότι έχουν στις τάξεις τους αμετάκλητα καταδικασμένους για βαρύτατα αδικήματα και πρωταγωνιστές σκοτεινών υποθεσεων χειραγώγησης των Μέσων και της δικαιοσύνης, για τους οποίους η λέξη παραίτηση είναι διαχρονικά άγνωστη, να κουνάνε το δάχτυλο σε περιπτώσεις που οι παραιτήσεις προηγήθηκαν των πορισμάτων των αρμοδίων αρχών, οι οποίες προφανώς συνεχίζουν να κάνουν όσα προβλέπονται».

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση

Τα βέλη το κατά της κυβέρνησης έστρεψε και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος σημείωσε πως «Τα φαινόμενα διαφθοράς συνεχίζονται, διότι κλιμακώνεται η αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας. Μια αλαζονεία που αναγεννάται από την ατιμωρησία. Δεν θα ξεχάσω την κ. Ασημακοπούλου να χαρακτηρίζει “μύθο” στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την υπόθεση των υποκλοπών. Δεν θα ξεχάσουμε τη συγκάλυψη σε αυτό το σκάνδαλο, αλλά και εκείνη που επιχειρούν στην εξεταστική επιτροπή για την τραγωδία των Τεμπών. Το μοτίβο “συγκάλυψη και διαφθορά” συνεχίζεται».

«Η “απόσυρση” της κυρίας Ασημακοπούλου απ’ το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ συνιστά έμμεση παραδοχή της ενοχής για τη διαρροή των προσωπικών στοιχείων των εκλογέων. Το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η ανάληψη της πολιτικής -τουλάχιστον- ευθύνης απ’ την κ. Κεραμέως και το πιο σημαντικό η απόσυρση εκείνων των διατάξεων που μετατρέπουν τα προσωπικά δεδομένα των ψηφοφόρων σε “φέιγ-βολάν”, φαινόμενο το οποίο θα ενταθεί με τις διαδικασίες της επιστολικής ψήφου, όπως απ’ την πρώτη στιγμή είχε καταγγείλει το ΚΚΕ», σχολίασε ο Περισσός.

«Αν και ο κ. Μητσοτάκης νομίζει ότι «καίγοντας» δύο μεσαία κομματικά στελέχη κλείνει την υπόθεση, γελιέται. Πρόκειται για μία πρωτοφανή υπόθεση παραβίασης προσωπικών δεδομένων πολιτών», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς.

Το χρονικό της απόσυρσης και η έρευνα από το Μαξίμου

Υπενθυμίζεται πως λίγο μετά τις 10 το πρωί η ευρωβουλευτής Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου με μία ανάρτηση της έκανε γνωστή την απόφαση της να μην είναι υποψήφια στις επικείμενες ευρωεκλογές, αναφέροντας στην ανάρτησή της: «Πιστή στις αρχές, στις αξίες και στην αγάπη μου για την Ελλάδα, ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την απόφασή μου να μην συμμετάσχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες εκλογές του Ιουνίου, εάν το θέμα αυτό δεν ξεκαθαριστεί πλήρως».

Κατά πληροφορίες, η έρευνα του Μεγάρου Μαξίμου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η διαρροή έγινε από μετακλητό υπάλληλο συνεργάτη του κ. Σταυριανουδάκη-ο οποίος παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας- προς τον γραμματέα αποδήμων της ΝΔ Νίκο Θεοδωρόπουλο. Με τη σειρά του εκείνος τα έδωσε στο γραφείο της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε αναφερθεί στο επίμαχο ζήτημα προ ημερών, λέγοντας χαρακτηριστικά κατά τη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ: «Η υπόθεση με τα e-mails που φέρεται να έστειλε η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου στους απόδημους πρέπει να διερευνηθεί. Η υπόθεση πρέπει να ερευνηθεί και από τη Δικαιοσύνη και από το υπουργείο Εσωτερικών. Κάνουμε και εμείς τη δική μας έρευνα».

Σημειώνεται πως για την υπόθεση, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, διέταξε προκαταρκτική εξέταση, και αδικήματα που διερευνώνται είναι παραβίαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Reduce bounce rates