29 Μαρτίου, 2024

«Άσε λίγο κάτω το μπαλόνι»: Το νέο σποτ για τις γυναικοκτονίες που κόβει την ανάσα! (video)

«Άσε λίγο κάτω το μπαλόνι»: Το νέο σποτ για τις γυναικοκτονίες που κόβει την ανάσα!

Η Ελλάδα ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία

Ένα νέο σποτ ευαισθητοποίησης προσπαθεί να μας μάθει να λέμε τις γυναικοκτονίες με το όνομά τους.

Συγκεκριμένα το κίνημα για την πρόληψη και καταπολέμησης της έμφυλης βίας, strong me και η Θεσσαλονίκη ενώνουν, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), την Ελλάδα ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία.

Στο σποτ η γνωστή από τις Άγριες Μέλισσες, Αμαλία Καβάλη, μιλά περίεργα στον σύντροφό της, χρησιμοποιώντας άκυρες λέξεις για να επικοινωνήσει μαζί του. Όλα αυτά μέχρι εκείνος να αρχίσει να βιοπραγεί ανεμπόδιστα.

Ο διάλογος:

-Τι κάνεις;

-Καλά.

-Τώρα γύρισες;

-Ναι. Έπρεπε να πάω στο υποβρύχιο γιατί μας είχαν τελειώσει τα ηφαίστεια.

-Α, ναι;

-Μμμ.

-Πυραμίδες πήρες;

-Το ξέχασα.

-Έλα άσε λίγο κάτω το μπαλόνι.

-Σε λίγο θα φάμε.

-Άσε λίγο κάτω το μπαλόνι. Άσε κάτω το μπαλόνι.

– Σε παρακαλώ.

-Θα το αφήνεις κάτω το μπαλόνι, κατάλαβες.

Όπως γίνεται κατανοητό στο σποτ δεν έχουν νόημα ούτε οι λέξεις, ούτε οι πράξεις. Νόημα έχει να καταλάβουν οι γυναίκες πως η ενδοοικογενειακή βία είναι μία και όταν συμβαίνει, πρέπει πάντα να φεύγεις.

Δείτε το σποτάκι:

Γυναικοκτονία Καβάλα:«Την αγαπούσα, τη λάτρευα, δεν μπορώ να τη φέρω πίσω» – Τι λέει από το κελί ο συζυγοκτόνος της Αΐντας

Έχοντας παραμείνει προφυλακισμένος για 33 ημέρες για τη δολοφονία της συζύγου του, Αϊντας Παπαδοπούλου, την οποία και σκότωσε μέσα στο φαρμακείο της στην Καβάλα, πλέον δηλώνει μετανιωμένος για το έγκλημα που διέπραξε, αλλά όπως τόνισε μιλώντας στον Alpha «…δυστυχώς δεν μπορώ να τη φέρω πίσω»!

«Ηταν μια φρικτή στιγμή που δεν έχει γυρισμό, λυπάμαι», ήταν η πρώτη ατάκα του συζυγοκτόνου που, όπως εξήγησε, θόλωσε όταν άκουσε την άτυχη γυναίκα να του ζητάει διαζύγιο και ότι δεν θα έβλεπε ξανά τα παιδιά τους: «Θόλωσα όταν άκουσα την Αϊντα να μου λέει για το διαζύγιο και κυρίως για το μέλλον μας και εκείνο των παιδιών μας. Ηταν λάθος, αλλά δεν μπορώ να διορθώσω την πράξη μου.

Την αγαπούσα, τη λάτρευα», κατέληξε να λέει ο 55χρονος, του οποίου η υπερασπιστική γραμμή, αναζητεί για ελαφρυντικά στοιχεία, προκειμένου νομικά να «χτίσει» την όσο το δυνατόν πιο ελαφριά ποινή, όταν έρθει η ώρα του δικαστηρίου!

Καταθέσεις για δύο ακόμη απόπειρες στραγγαλισμού

Από την άλλη πλευρά, ο δικηγόρος της οικογένειας της 43χρονης, στέκεται στο ότι ο στραγγαλισμός με το ένα χέρι αποδεικνύει ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο! Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, στην κατοχή του δικηγόρου Μανώλη Βονικάκη, υπάρχουν τρεις καταθέσεις φωτιά από γυναίκες με τις οποίες ο δράστης είχε σχέση στο παρελθόν, εκ των οποίων οι δύο καταγγέλλουν πως ο 55χρονος είχε προσπαθήσει -επίσης- να τις στραγγαλίσει!

Οπως είχε αναφέρει άλλωστε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος: «Επί 3.5 λεπτά κρατάει τη γυναίκα του από το λαιμό. Είχε χρόνο να σκεφτεί την πράξη του» ανέφερε ο Μανώλης Βονικάκης, τονίζοντας πως ο δράστης είχε απόλυτη νηφαλιότητα και συνείδηση του τι έκανε. Τα στοιχεία που έδωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της Άϊντα για τη δολοφονία στην Καβάλα, συγκλονίζουν!

Μιλώντας είχε πει πως: «Αποπειράθηκε υποτίθεται να αυτοκτονήσει στις 23:55, λίγο πριν τηλεφωνήσει στην Αστυνομία. Κάποιος, όταν κόβει τις φλέβες του πεθαίνει σε λίγη ώρα. Ξέρετε γιατί αυτοτραυματίστηκε και τηλεφώνησε στην Αστυνομία στις 00:00; Τον απειλούσαν ο πατέρας και ο θείος της Άϊντας, του έλεγαν “άνοιξε, θα σπάσουμε την πόρτα!”. Η μόνη λύση ήταν να τηλεφωνήσει στην Αστυνομία και να αυτοτραυματιστεί».