28 Μαΐου, 2024

Άρση μέτρων: Σε αυτά τα μέρη θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας αλλιώς πρόστιμο 150 ευρώ

Δώστε βάση

Άρση Μέτρων: Επαγγελματίες και πολίτες προετοιμάζονται για μια νέα πραγματικότητα, καθώς 40 ημέρες μετά την επιβολή της καραντίνας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης το πρώτο κύμα άρσης των περιοριστικών μέτρων και οι υπουργοί ανέλαβαν να εξειδικεύσουν.

Πρακτικά όμως τι αλλάζει στη ζωή μας από τη Δευτέρα και πόσο… κανονική είναι η κανονικότητα που επιστρέφει; Η χρήση προστατευτικής μάσκας γίνεται πλέον υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και αυτό το απαραίτητο αξεσουάρ θα μας συνοδεύει πλέον σε κάθε μας βηματισμό. Στην ουσία, σε όλα τα ΜΜΜ θα πρέπει να χρησιμοποιούμε μάσκα, με το πρόστιμο μάλιστα να είναι υψηλό, ενώ θα πρέπει να τη χρησιμοποιούμε και σε κλειστούς χώρους, αν για παράδειγμα μπούμε σε κατάστημα, κομμωτήριο κλπ.

Με μάσκα θα πρέπει να μπαίνουμε υποχρεωτικά από τη Δευτέρα 4 Μαϊου και σε λεωφορεία αλλά όπως μεταδίδει το ρεπορτάζ του Open, εδώ θα υπάρξει ένα ζήτημα, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα σε πρώτη φάση για έλεγχο εισιτηρίων αλλά μόνο αριθμού επιβατών και αν αυτοί φορούν μάσκα.

Η υποχρέωση όμως φέρνει και εξειδίκευση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Οpen, από τις μάσκες που κυκλοφορούν στο εμπόριο, η πιο κατάλληλη είναι η χειρουργική, η οποία θεωρείται η πλέον ενδεδειγμένη.

Η νέα κατάσταση στη χώρα απαιτεί αλλαγές και τόσο πολίτες όσο και επαγγελματίες μοιάζουν έτοιμοι να τις εφαρμόσουν.

Reduce bounce rates