Δυστυχώς, έγινε γνωστό για την 90χρονη Βέφα Αλεξιάδου: «Την εγκατέλειψαν όλοι»

«Επέζησε και μάλιστα με πολύ μεγάλη αξιοπρέπεια»

Στη Βέφα Αλεξιάδου αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια ο πάλαι ποτέ συνάδελφός της, Ηλίας Μαμαλάκης, σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «I Love ΣουΚου».

«Πέρασα μια δύσκολη περίοδο. Για έναν χρόνο, ήμουν πολλές φορές στο νοσοκομείο. Βελτιώνομαι τώρα σωματικά, με την έννοια ότι κάνω μια ειδική διατροφή, πολλή γυμναστική και νομίζω ότι κάθε μέρα που περνάει είμαι και καλύτερα. Ελπίζω μέχρι το καλοκαίρι να είμαι όπως ήμουν πάντα», είπε αρχικά ο Ηλίας Μαμαλάκης.

Και συμπλήρωσε: «Η Βέφα Αλεξιάδου ξεκίνησε πρώτη, έμεινε μόνη για πολύ καιρό και πόνεσε πολύ στη ζωή της. Το να χάσεις δυο παιδιά και τον σύζυγο δεν είναι εύκολη ιστορία.

Επέζησε και μάλιστα με πολύ μεγάλη αξιοπρέπεια και νομίζω ότι την εγκατέλειψαν όλοι. Έγραψε ένα βιβλίο που για αυτήν ήταν πάρα πολύ σπουδαίο, τα απομνημονεύματά της.

Έκανε μια παρουσίαση στην Αθήνα, που εγώ, που δεν είχα πολύ μεγάλη σχέση μαζί της, πήγα για να την τιμήσω. Από τον υπόλοιπο κόσμο της μαγειρικής, όμως, που είχε προσκληθεί όλος, δεν πάτησε κανένας και αυτό για μένα ήταν απαράδεκτο.

Με το ντοκιμαντέρ Μπουκιά και συχώριο πήγα σε μέρη πάρα πολύ ωραία, αλλά έκανα μόνο ένα, που θα ήθελα να είχα κάνει δύο, γιατί δεν μπορείς μέσα σε 45 λεπτά να καλύψεις ένα νησί».

Δε «μάσησε» τα λόγια του ο Ηλίας Μαμαλάκης για τον Άκη Πετρετζίκη: «Ήταν χάλια όταν το έκανε εκείνος»

Συνέντευξη μετά από καιρό έδωσε ο Ηλίας Μαμαλάκης, στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», εξηγώντας μεταξύ άλλων, την αποχή του από την τηλεόραση.

«Απουσιάζω από την τηλεόραση από το 2010, δεν είχα σοβαρή πρόταση. Έκανα το τηλεπαιχνίδι “Στην κουζίνα ολοταχώς”. Όταν το έκανε ο Άκης Πετρετζίκης ήταν χάλια, δεν έχει τον αέρα του παιχνιδιού. Έχει τύχει να φύγω απογοητευμένος από εστιατόριο, μας έβγαλαν ωμό χταπόδι και ο σεφ ήταν φίλος μου», είπε αρχικά ο γνωστός μάγειρας.

Όσον αφορά το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπώρησε, είπε: «Αντιμετώπισα για έναν χρόνο πρόβλημα με την υγεία μου, μπήκα τέσσερις φορές στο νοσοκομείο. Νοσηλεύτηκα στην Εντατική στην Κύπρο, η εμπειρία αυτή για την ψυχολογία μου ήταν τραγική.

Τον Νοέμβριο του περασμένου χρόνου έπαθα μία τραγική γαστρορραγία, έχασα 14 κιλά μέσα σε έναν μήνα. Τώρα κάνω γυμναστική 3 με 4 φορές την εβδομάδα για να δυναμώσω, πάω όλο και καλύτερα. Φοβήθηκα, δεν είμαι δειλός άλλα δεν είμαι και άφοβος, η παρέα μου ήταν ένα ταβάνι».

Και συμπλήρωσε ο Ηλίας Μαμαλάκης: «Όταν είσαι ξαπλωμένος και δεν αισθάνεσαι καλά, δε θα θυμηθείς τις ωραίες στιγμές, θα θυμηθείς τους ανθρώπους που έχεις χάσει και αυτό σου χαλάει την ψυχολογία».

Στο τέλος, ο Ηλίας Μαμαλάκης ανέφερε: «Από τις “Χρυσές συνταγές” έχω πολύ ωραία ανάμνηση, δεν τις πληρωθήκαμε ποτέ, άλλα δε μας πείραζε όμως».

Exit mobile version