27 Ιουλίου, 2024

Αράχωβα: Οργή για το νεκρό χάσκι – Τι λέει ο δήμαρχος

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του βασανιστή του σκύλου χάσκι στην Αράχωβα. Πού στρέφουν τις έρευνές τους οι Αρχές. Ο δήμαρχος μιλά για πρώτη φορά.

Φρίκη και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει ο θάνατος του χάσκι στην Αράχωβα, που βασανίστηκε άγρια και κακοποιήθηκε βάναυσα από άγνωστο, με τον σκύλο να υποκύπτει στα τραύματα του λίγες ώρες μετά.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος παραμένει άφαντος, με τις φιλοζωικές οργανώσεις να καταγγέλλουν πως επιχειρείται μια προσπάθεια συγκάλυψης. “Είμαι έξαλλη με την προσπάθεια συγκάλυψης”, δήλωσε χθες η Μάρθα Πουλτίδου, επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομάδας για την κακοποίηση των ζώων.

Η Κλεονίκη Τόλα, κτηνίατρος που εξέτασε το χάσκι, περιέγραψε, μιλώντας στην εκπομπή Live News του MEGA, όσα αντίκρισε. “Έχω δει κακοποιήσεις, πολυτραυματίες από τροχαία, από δηλητηριάσεις, από δαγκώματα σκύλων. Τέτοια κακοποίηση και με ανθρώπινη παρέμβαση δεν έχω ξαναδεί στα 30 χρόνια καριέρας” δήλωσε χθες.

Αξίζει να αναφερθεί πως η μεν ιδιώτης κτηνίατρος επιμένει στην κατάθεσή της πως το σκυλί έφερε τραύματα που υποδηλώνουν σεξουαλική κακοποίηση οδηγώντας στον θάνατό του, ενώ από την άλλη το πόρισμα του κτηνιάτρου της Περιφέρειας λέει ότι δεν το χάσκι δεν έχει τέτοιου είδους τραύματα και πως θα περιμένει τις τοξικολογικές εξετάσεις για να βγάλει ένα συμπέρασμα για την αιτία θανάτου του.

Στο μεταξύ, ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ πήγε στην αστυνομία προκειμένου να δώσει συμπληρωματική κατάθεση και να προσκομίσει νέα στοιχεία που θα βοηθήσουν την έρευνα, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν τον εντοπισμό και την καταδίκη του δράστη.

Reduce bounce rates