24 Μαΐου, 2024

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ανοικτό και το ενδεχόμενο για «μπλόκο» στις μετακινήσεις αυτοκινήτων

Τι θα ισχύσει;

Ανοικτό φαίνεται να είναι το ενδεχόμενο για «μπλόκο» στις μετακινήσεις των αυτοκινήτων για το βράδυ της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα (18-19/4), με τον πρωθυπουργό και το επιτελείο του να εξετάζουν το ζήτημα, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Αν ένα τέτοιο μέτρο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού προκριθεί και τελικά εφαρμοστεί, τότε θα τεθεί σε ισχύ από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου (18/4) μετά τις 8 το απόγευμα, που κλείνουν τα καταστήματα. Την πιθανότητα λήψης νέων μέτρων άφησε ανοικτή και ο Στέλιος Πέτσας, όπου αναφερόμενος στο Μεγάλο Σάββατο και στην Κυριακή του Πάσχα είπε: «Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για να γιορτάσουμε μαζί». Η αναφορά σε Ανάσταση και Κυριακή του Πάσχα «φωτογραφίζει» τις κυβερνητικές προθέσεις για ανάληψη νέων μέτρων, ώστε να αποφευχθούν οι συνωστισμοί σε σπίτια και αυλές, που μπορεί να δημιουργήσουν νέες εστίες μετάδοσης του ιού, σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», αν και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε, ότι στις αρχές Μαΐου μπορεί να ξεκινήσει η άρση των μέτρων.

Η ενίσχυση των μέτρων για τις δύο αυτές ημέρες είναι κάτι που εξαρχής υπήρχε στα πλάνα του Μαξίμου. Ο λόγος είναι αυτονόητος: Η εβδομάδα που διανύουμε είναι η πιο κρίσιμη, καθώς μπορεί να υπάρξει κατακόρυφη αύξηση του συγχρωτισμού λόγω της γιορτής του Πάσχα, κάτι που πρέπει να αποφευχθεί.

Νέα μέτρα δεν αναμένονται από την επόμενη εβδομάδα, πλην ειδικών περιπτώσεων για παράδειγμα καραντίνες ειδικού σκοπού, όπως οι πρόσφατες σε οικισμούς Ρομά ή σε οίκους ευγηρίας.

Reduce bounce rates