24 Μαΐου, 2024

AN EINAI ΔΥΝΑΤΟΝ “Χειροπέδες” στην Ορθοδοξία: Αστυνομικοί με πολιτικά θα φυλάνε τις εκκλησίες

Οι εικόνες που ζούμε έχουν ξεπεράσει κάθε φαντασία, καθώς η Εκκλησία έχει γίνει πλέον στόχος “υψηλής σημασίας” για τις Αρχές εν μέσω της εξελισσόμενης πανδημίας. Το καθεστώς τρομοκρατίας που επικρατεί κατά των ιερέων και η δυσαρέσκεια των πολιτών για τους χειρισμούς της ιεραρχίας αναφορικά με το Πάσχα, έχουν οδηγήσει την κυβέρνηση να ετοιμάσει ένα σχέδιο “για τους πιστούς”.

Τα τελευταία σενάρια για άρση των μέτρων: Πότε θα ανεβάσουν ρολά τα μαγαζιά – Πως θα γίνει η επιστροφή στη ”νέα κανονικότητα”

Σε αυξημένη εποπτεία τίθενται όλες οι εκκλησίες της χώρας από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ.

Πιο συγκεκριμένα, για να αποφευχθούν εικόνες με πιστούς που «σπάνε» την απαγόρευση κυκλοφορίας, η ΕΛ.ΑΣ. στέλνει στις εκκλησίες για περιπολίες την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV η επιτήρηση για γίνεται από το πρωί έως το βράδυ και ήδη οι διοικητές των αστυνομικών τμημάτων έχουν λάβει τις σχετικές διαταγές. Μάλιστα στην «επιχείρηση» θα συμμετέχουν ακόμα και αστυνομικοί με πολιτικά ώστε να δίνουν πλήρη εικόνα στα κέντρα επιχειρήσεων.

Την ίδια ώρα πληροφορίες έφτασαν στην Γενική Αστυνομική διεύθυνση, για ιερέα ο οποίος έκλεινε ραντεβού με πιστούς μέσω γραπτών μηνυμάτων, οι οποίοι ήθελαν να λάβουν την Θεία Κοινωνία. Αμέσως η αστυνομία ενημέρωσε τον προϊστάμενο του ιερέα για την δραστηριότητά του ζητώντας να τον επιπλήξουν και να σταματήσει η διαδικασία.

Τέλος, η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος έχει απλώσει «δίχτυ» στο διαδίκτυο, ώστε να εντοπίζει τους «ακραίους» που θέλουν να παρασύρουν κόσμο να συγκεντρωθούν αύριο και την Μεγάλη Παρασκευή έξω από εκκλησίες.

Reduce bounce rates