4 Μαΐου, 2024

Άγιοι Ανάργυροι: Τα μοιραία λάθη που οδήγησαν στην δολοφονία της 28χρονης από τον πρώην σύντροφό της

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο ακόμη μια γυναικοκτονία, αυτή την φορά στους Αγίους Αναργύρους με μια 28χρονη να πέφτει νεκρή από το μαχαίρι του πρώην συντρόφου της.

Το ακόμη πιο τραγικό της υπόθεσης είναι πως η γυναικοκτονία έγινε έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους, όπου η κοπέλα είχε πάει για να ζητήσει βοήθεια μαζί με ένα φίλο της, επειδή ο πρώην σύντροφός της την παρακολουθούσε.

Η 28χρονη δεν θέλησε να υποβάλλει μήνυση σε βάρος του, παρότι η ίδια ανησυχούσε ότι θα της κάνει κακό επειδή την παρακολουθούσε. Εύλογα προκύπτει το ερώτημα, ωστόσο, εάν οι αστυνομικοί αξιολόγησαν σωστά όσα τους ανέφερε, αλλά και γιατί δεν της προσέφεραν τη βοήθεια που αποζητούσε;

Ερώτημα που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, από τη στιγμή που ο δράστης είχε βαρύ, παραβατικό ιστορικό: βιασμού και ξυλοδαρμού του θύματος, με την 28χρονη τότε να καταθέτει μήνυση.

Η 28χρονη ζήτησε να τη μεταφέρει περιπολικό στο σπίτι της, όπου θεωρούσε ότι παραμόνευε ο πρώην σύντροφός της και από τη στιγμή που δεν της προσφέρθηκε γιατί δεν της έγινε πρόταση να παραμείνει στο τμήμα, έως ότου βρεθεί διαθέσιμο και να τη συνοδεύσει σπίτι της;

«Εννοείται πως θα βάλεις μέσα και το παιδί και τον κάθε έναν που χρειάζεται την άμεση βοήθεια της Αστυνομίας. Δεν ξέρω όμως εκείνη την ώρα τι ειπώθηκε μεταξύ τους. Αυτό ας το κρίνει η έρευνα. Όλα τα Αστυνομικά Τμήματα έχουν αρκετή επάρκεια σε περιπολικά. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν αστυνομικοί να τα οδηγήσουν», είπε ο Νίκος Τζίμας, Γενικός Γραμματέας Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής.

Έφυγε από το Αστυνομικό Τμήμα, δίχως η 22χρονη αξιωματικός υπηρεσίας να ανοίξει καρτέλα για την καταγγελία της και αφήνοντας την άτυχη κοπέλα να καλέσει μόνη της την Άμεση Δράση, για να ζητήσει περιπολικό.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η 28χρονη δολοφονήθηκε μπροστά από την σκοπιά του Αστυνομικού Τμήματος και σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, η κοπέλα φώναζε για να σωθεί ενώ βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από το κουβούκλιο του σκοπού. Η ΕΔΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη αναζητά απαντήσεις για το πού ήταν ο σκοπός του Τμήματος και τι έκανε την ώρα της δολοφονικής επίθεσης.

Το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο του mega αποκάλυψε πως υπήρχε περιπολικό, όπως και αστυνομικός, αλλά τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε.
Παρούσα στο τμήμα, πέρα από την αστυνομικό υπηρεσίας, ήταν και μία ακόμη αξιωματικός, η οποία είχε οριστεί να είναι επόπτρια των Αστυνομικών Τμημάτων της περιοχής.
Η επόπτρια ήταν επί τόπου, είχε αυτοκίνητο ενώ μαζί της ήταν ένας οδηγός.
Κρίθηκε, όμως, πως το περιστατικό δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό και θεωρήσαν πως ίσως συμβεί κάποιο πιο σοβαρό στη συνέχεια της βραδιάς και γι’ αυτό τον λόγο δεν διέθεσαν το περιπολικό. Δόθηκε η συμβουλή να καλέσει την το 100 αλλά δεν έγινε μήνυση και η κοπέλα αφέθηκε να φύγει.

Όταν η κοπέλα βγήκε από το τμήμα, τηλεφωνεί στο 100 και ακολουθεί ο εξής διάλογος:
Θύμα: Θέλω περιπολικό
Αστυνομία: Πού θέλετε να μεταβεί;
Θύμα: Στο σπίτι μου. Θα πάω εκεί με ΙΧ φίλου μου
Αστυνομία: Που είναι η διεύθυνση, σε ποια ώρα θα είστε εκεί;
Εκείνη τη στιγμή ακούγονται φωνές από την επίθεση.

«Όρμηξε και άρχισε να τη χτυπά με το μαχαίρι»

Την άτυχη κοπέλα συνόδευε στο Α.Τ. ένας φίλος της, ο οποίος συγκλονίζει με την περιγραφή του.
«Όταν κατεβήκαμε κάτω στο δρόμο πήρε το 100 τηλέφωνο και έλεγε το περιστατικό δηλαδή ότι ο πρώην φίλος της είναι έξω από το σπίτι και που βρισκόμαστε ακριβώς.  Όταν φτάσαμε σε ένα σημείο ένας άνδρας έπεσε μεγάλη δύναμη πάνω της και άρχισε να την χτυπάει με το μαχαίρι εγώ αιφνιδιάστηκα και άρχισα να φωνάζω και θυμάμαι έναν αστυνομικό που ήρθε και κλώτσησε το χέρι του να μην κρατάει το μαχαίρι», δήλωσε.