16 Ιουνίου, 2024

Άγιοι Ανάργυροι: «Μπαλάκι» οι ευθύνες των αστυνομικών για τη γυναικοκτονία – Ο ένας τα ρίχνει στον άλλον

Intime News

Αναμένεται και η κατάθεση του αστυνομικού που είπε: «τα περιπολικά δεν είναι ταξί» για να βγει το πόρισμα της ΕΔΕ

Οι πέντε από τους έξι αστυνομικούς που υπηρετούσαν το μοιραίο βράδυ στο Α.Τ. των Αγίων Αναργύρων όπου η Κυριακή δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφο της, κατέθεσαν έγγραφες εξηγήσεις και υπομνήματα αποποίησης των ευθυνών τους για όσα… δεν έκαναν εκείνη την ημέρα.

Ο λόγος για τους αστυνομικούς που ελέγχονται για παραλείψεις και ολιγωρίες που συντέλεσαν στη δολοφονία της Κυριακής έξω από το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα, όπου ο ένας αφήνει κενά, υπόνοιες και ερωτήματα για τη στάση του άλλου «πετώντας» από πάνω τους την ευθύνη που τους αναλογεί.

Για παράδειγμα η αξιωματικός υπηρεσίας ανέφερε πως δεν ήταν η ανώτερη αξιωματικός εκείνη την ημέρα καθώς ήταν η υποδιοικήτρια εκεί που ήταν και επόπτης όλης της περιοχής, όπως τόνισε η Μίνα Καραμήτρου στο OPEN.

Από την πλευρά του, ο αστυνομικός που ήταν φρουρός εκείνο το μοιραίο βράδυ, τόνισε πως: «εγώ μπορεί να είδα την κοπέλα και μου είπε πως ήθελε να καταγγείλει περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ωστόσο όταν κατέβηκε δεν μου είπε κανείς τι συμβαίνει και ότι εκεί ήταν ο άνθρωπος που πήγε για να τη σκοτώσει».

Πλέον αναμένεται και η έκτη κατάθεση, αυτή του αστυνομικού που είπε πως: «τα περιπολικά δεν είναι ταξί» προκειμένου στη συνέχεια να δοθεί το πόρισμα, έπειτα από την ΕΔΕ που διενεργείται για να διαπιστωθούν οι ευθύνες που αναλογούν στον καθένα τους.

«Μέσα σε πέντε λεπτά ξεφορτώθηκαν τη θυγατέρα μου»

O πατέρας της Κυριακής χθες (18/4) κατέθεσε μήνυση κατά των αστυνομικών που δεν αντέδρασαν όπως έπρεπε όταν η κόρη του ζήτησε βοήθεια.

Η μήνυση αριθμεί 13 σελίδες και φέρει τον τίτλο «Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και δη των υπηρετούντων αστυνομικών υπαλλήλων στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων την 1/4/2024 και από ώρα 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας καθώς και του υπηρετούντος στο τηλεφωνικό κέντρο της Αμέσου Δράσεως που συνομιλεί 1/4/2024 και ώρα 22:15 με τη θυγατέρα μου Κυριακή Γρίβα και όποιου άλλου αρμόδιου αστυνόμου ή όποιου άλλου τυχόν καταδειχθεί κατά την προανάκριση ή την ανάκριση».

Τι αναφέρεται στη μήνυση

Στη μήνυση, ο πατέρας της Κυριακής, αναφέρει: «Απεικονίζεται η μια αστυνομικός τη στιγμή που κατέρχεται η θυγατέρα μου από το αστυνομικό τμήμα έχοντας εισπράξει αδιαφορία και εμπαιγμό, να βγαίνει στο μπαλκόνι και να τηλεφωνεί κάπου και έχοντας (η αστυνομικός) οπτική επαφή με το συμβάν του φόνου και μετά βεβαιότητας το βλέπει από το μπαλκόνι του Αστυνομικού Τμήματος, αλλά δεν αντιδρά εγκαίρως. Προφανώς για την αστυνομική υπάλληλο οι ιδιωτικές της συνομιλίες ήταν σημαντικότερες εκείνη τη νύχτα από το καθήκον της».

Ο ίδιος, συνεχίζει, σύμφωνα με το Star: «Μέσα σε πέντε λεπτά «ξεφορτώθηκαν» τη θυγατέρα μου και την παρέπεμψαν στο να καλέσει την Άμεση Δράση για να στείλει ένα περιπολικό αδιαφορώντας για την τύχη της και ενώ γνώριζαν ότι απειλείτο.

Κυριολεκτικά την αφήνουν απροστάτευτη στον δολοφόνο της ενώ είναι υποχρεωμένες λόγω του επαγγέλματός τους να την προστατεύσουν. Αν η θυγατέρα μου δεν ήθελε να κάνει καταγγελία ή δεν φοβόταν τότε ποιος ο λόγος να καταφύγει στις Αρχές και μάλιστα το βράδυ;».

Τι ζητά ο πατέρας

Ο πατέρας, με τη μήνυσή του, ζητά παράλληλα την άρση απορρήτου των επικοινωνιών των εμπλεκόμενων αστυνομικών πριν και μετά το έγκλημα αλλά και να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη για τυχόν συρραφή του βιντεοληπτικού υλικού. Επίσης, για τους αστυνομικούς ζητά εκτός από την κατηγορία για παράβαση καθήκοντος να διωχθούν και για ανθρωποκτονία από αμέλεια, θανατηφόρα αμέλεια και παράλειψη λύτρωσης από κίνδυνο ζωής

Reduce bounce rates