Αυστραλία: Αποκαλυπτική διαμαρτυρία κατά της απαγόρευσης στις γυναίκες να φορούν στρινγκ μαγιό: «Αποσπούν την προσοχή»

Μαγιό-διαμαρτυρία (au.news.yahoo.com)

Πώς ξεκίνησε το θέμα

Πλήθoς γυναικών στην Αυστραλία φόρεσαν τα στρινγκ τους και εμφανίστηκαν αποφασισμένες να διαμαρτυρηθούν απέναντι σε όσους θέλουν να απαγορεύσουν τα στρινγκ μπικίνι.

Το θέμα ξεκίνησε όταν ο Ian Grace, ιδρυτής φιλανθρωπικού οργανισμού στην Αυστραλία, είπε ότι οι γυναίκες και τα κορίτσια που φορούν στρινγκ «είναι φτηνές».

Μάλιστα έστειλε και επιστολή στον δήμαρχο της Χρυσής Ακτής, Tom Tate, λέγοντας ότι είχε αρχίσει να αποσπάται η προσοχή του από τις γυναίκες που φορούσαν μικροσκοπικά μπικίνι στην παραλία.

YouTube player

«Παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως αντικείμενα του σεξ»

«Μια νεαρή κοπέλα περπατούσε στο πεζοδρόμιο του κεντρικού δρόμου και φορούσε το πιο ανύπαρκτο μπικίνι και ήταν σχεδόν γυμνή. Μπορούσες να δεις ότι κοίταζε σχεδόν προκλητικά τους ανθρώπους καθώς πλησίαζαν, σχεδόν προκαλώντας τους να πουν κάτι. Κάτι δεν πάει καλά εδώ. Ενώ οποιοσδήποτε άνδρας θα απολάμβανε “τη θέα”, πιστεύω ότι οι γυναίκες υποβαθμίζουν και ευτελίζουν σε μεγάλο βαθμό τους εαυτούς τους, παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους ως αντικείμενα του σεξ, και στη συνέχεια το αποδοκιμάζουν όταν οι άνδρες τις βλέπουν με αυτόν τον τρόπο».

Από την πλευρά της η ιδιοκτήτρια εταιρείας μαγιό, Rebecca Pask, δήλωσε στην αυστραλιανή πρωινή εκπομπή Today: «Νομίζω ότι η συζήτηση είναι πολύ ευρύτερη. Στα παιδιά και τα νεαρά κορίτσια πρέπει να διδάξουμε τι είναι σωστό και τι όχι, αλλά αυτό ξεκινάει από το σπίτι. Η απαγόρευση των στρινγκ μπικίνι δεν θα ήταν ποτέ η λύση. Ποτέ. Όχι στη Χρυσή Ακτή».

 

 

Exit mobile version