Λαδοπεταχτή Θεσσαλίας: Η παραδοσιακή τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 5′
Θα πάθετε την πλάκα σας!
Υλικά:
- 200 γρ. αλεύρι
- 250 γρ. τυρί φέτα
- 100 γρ. κεφαλοτύρι
- 250 γρ. πρόβειο ή στραγγιστό γιαούρτι
- 150 ml γάλα
- 4 μεγάλα αυγά
- 80 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
Βήμα 1: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.
Βήμα 2: Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το γάλα, τα αυγά, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι, τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι τριμμένο και τη φέτα θρυμματισμένη.
Βήμα 3: Χρησιμοποιούμε μεγάλο ταψί γιατί ο χυλός δεν πρέπει να ξεπερνά σε ύψος το ένα δάχτυλο. Αλείφουμε το ταψί πολύ καλά με το μισό ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το χυλό.
Mε το υπόλοιπο ελαιόλαδο λαδώνουμε τα χέρια μας και τον απλώνουμε ομοιόμορφα.
Βήμα 4: Ψήνουμε την τυρόπιτα στις αντιστάσεις, στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου και στους 200ο C για 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο η πίτα και σερβίρουμε.
Σημειώσεις για τη συνταγή:
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πρόβειο γιαούρτι
Χρησιμοποιούμε εκτός από φέτα και κατσικίσιο τυρί, αν θέλουμε