25 Νοεμβρίου, 2024

Θάνατοι παιδιών στην Πάτρα: Τι ξεκλείδωσε την υπόθεση και οδήγησε στη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου – Τα επόμενα στάδια της διαδικασίας

Θάνατοι παιδιών στην Πάτρα: Τι ξεκλείδωσε την υπόθεση και οδήγησε στη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου – Τα επόμενα στάδια της διαδικασίας

Το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να περάσει την πόρτα του κτιρίου της οδού Ευελπίδων η Ρούλα Πισπιρίγκου όπου θα προσέλθει ενώπιον του ανακριτή ώστε να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί εντός πέντε ημερών μετά την ποινική δίωξη για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας στην υπόθεση που συγκλονίζει με τα 3 νεκρά παιδιά στην Πάτρα.

Από τη ΓΑΔΑ όπου και θα παραμείνει το βράδυ της Τετάρτης θα βρεθεί στον ανακριτή προκειμένου να της απαγγελθεί η κατηγορία που τη βαρύνει με τον εισαγγελέα ήδη να της εκδώσει ένταλμα και ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στις έρευνες που συνεχίζονται εξετάζεται συσχέτιση και των 3 θανάτων και όπως όλα δείχνουν οι δύο δικογραφίες θα συσχετιστούν ενώ μέχρι στιγμής δε φαίνεται κάποια ένδειξη εμπλοκής του συζύγου της, Μάνου.

Άλλωστε το σκεπτικό της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προς τον ήταν ότι «αν σκοτώσεις το παιδί σου είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης όπου θα κληθεί να δώσει εξήγηση για τη βαρύτατη κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Βέβαιον θεωρείται ότι η μητέρα των 3 παιδιών δε θα απολογηθεί αύριο αλλά έχει δικαίωμα αν ζητήσει προθεσμία προκειμένου να μελετήσει τη δικογραφία και να προετοιμάσει την απολογία της.

Οι τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις πυροδοτήθηκαν από την κατάθεση του ιατροδικαστή ο οποίος ανέφερε ότι στο αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας εντοπίστηκε η κεταμίνη η οποία σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσε να δικαιολογηθεί από φαρμακευτική αγωγή.

Το ίδιο ανέφεραν στην κατάθεση τους και οι γιατροί του νοσοκομείου παίδων στο οποίο νοσηλευόταν η 9χρονη Τζωρτζίνα επισημαίνοντας ότι σε καμία περίπτωση δε θα είχαν χορηγήσει τη συγκεκριμένη ουσία.

Παράλληλα σύμφωνα με τον ιατροδικαστή η συγκεκριμένη ουσία αντιμετωπίζεται κυρίως σε περιπτώσεις κτηνιατρικής ενώ πρόκειται για φάρμακο το οποίο χορηγείται σε άτομα με τάσεις αυτοκτονίας.

Έτσι οι έρευνες στράφηκαν σε εξωγενείς παράγοντες που είχαν πρόσβαση στην 9χρονη και θα μπορούσαν να της χορηγήσουν τη συγκεκριμένη ουσία.

Κατόπιν των καταθέσεων η δικογραφία μεταβιβάστηκε στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών όπου έκρινε τα παραπάνω στοιχεία και έτσι δόθηκε η εντολή για το ένταλμα εναντίον της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Υπενθυμίζεται ότι ο λόγος για τον οποίο η γυναίκα μεταφέρθηκε εξαρχής στην Εισαγγελία Αθηνών, παρόλο που η προκαταρκτική εξέταση διετάχθη από την Εισαγγελία Πάτρας, αφορά στο ότι ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας, ο οποίος και πυροδότησε τις εξελίξεις, επήλθε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», το οποίο βρίσκεται στην Αττική.

Θεοδωρικάκος: Τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη

Για επαγγελματισμό, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, σε πλήρη συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές της ΕΛΑΣ κάνει λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα και τη σύλληψη της μητέρας Ρούλας Πισπιρίγκου κατόπιν της ποινικής δίωξης που της ασκήθηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο της 9χρονης κόρη της, Τζωρτζίνας.

Στην πρωτοφανή υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα η ΕΛ.ΑΣ. κινήθηκε  με επαγγελματισμό, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, σε πλήρη συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές. Η υπόθεση ασφαλώς συγκλονίζει το πανελλήνιο.Από εδώ και πέρα τον λόγο έχει η δικαιοσύνη, σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

H θανατηφόρα τοξική ουσία κεταμίνη που ξεκλείδωσε την υπόθεση

«Είναι ένα αναισθητικό, χρησιμοποιείται κυρίως στην κτηνιατρική, σε μεγάλες δόσεις μπορεί να επιφέρει και το θάνατο» δήλωσε σχετικά ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων για την κεταμίνη, ενώ πρόσθεσε: «Είναι βέβαιο ότι όταν έχεις μία ουσία που είναι εκτός θεραπευτικού σχήματος, προφανώς δεν τη χορήγησαν οι γιατροί, τη χορήγησε ο δράστης».

Πρόκειται για ουσία που χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων και σε μικρές ποσότητες για αντικαταθλιπτικά. Αν χορηγηθεί σε μεγάλες δόσεις μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο στους ανθρώπους.

Στην ιατρική η ουσία κεταμίνη χρησιμοποιείται μόνο σε διαδικασίες διασωλήνωσης ή όταν χρησιμοποιείται μία ήπια νάρκωση.

Η κεταμίνη παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1962 και κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1963. Το 2010-13 έγιναν και κάποιες μελέτες που επιβεβαιώνουν τη χρησιμότητά της ως αντικαταθλιπτικού ταχείας δράσης.

 

Reduce bounce rates